Antena Meniu Search
x

50 de doctori indieni au murit într-o singură zi. Medicii muncesc şi 48 de ore fără odihnă şi nu au timp să îşi facă vaccinul

Cincizeci de doctori din India au murit într-o singură zi, pe fondul crizei provocate de valul doi al coronavirusului. Cel mai tânăr dintre aceştia avea doar 26 de ani şi s-a prăbuşit la doar câteva ore după ce a fost testat pozitiv, deşi nu avea mari simptome şi nici comorbidităţi.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 18.05.2021, 13:58

Medicii din India lucrează într-un spital Covid-19
Peste 240 de medici din India au murit din cauza Covid-19, în al doilea val - Profimedia Images
  • 244 de doctori şi-au pierdut viaţa din cauza Covid-19 în al doilea val din India

Asociaţia Medicilor din India (IMA) a anunţat că 244 de doctori şi-au pierdut viaţa din cauza Covid-19 în al doilea val, dintre care 50 au murit doar duminica trecută. Luni seara, chiar fostul preşedinte al IMA, Dr. KK Aggarwal, s-a alăturat bilanţului tragic, după o lungă luptă cu boala.

Aceste morţi duc totalul deceselor în rândul doctorilor indieni la peste 1.000, de la începutul pandemiei. Numărul este însă considerat a fi mai mare, întrucât IMA ţine evidenţa a doar 350.000 de membri, în timp ce India are peste 1,2 milioane de doctori, conform New Delhi TV.

IMA spune că mulţi doctori încă nu s-au vaccinat şi sunt tot mai vulnerabili în faţa virusului din cauza epuizării.

Majoritatea medicilor morţi nu erau vaccinaţi

Pe acelaşi subiect

Anas Mujahid, la 26 de ani, a devenit cel mai tânăr medic ucis de coronavirus. El era un rezident la Spitalul Guru Teg Bahadur din Delhi şi a murit la doar câteva ore după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19. 

Mujahid avea simptome mici, precum durere în gât, şi a fost testat pozitiv cu un test antigen la spital. Într-un caz rar de progresie rapidă, Mujahid s-a prăbuşit şi a murit din cauza sângerărilor intracraniene. Era nevaccinat.

"Este  şocant. Nu avea nicio comorbiditate. Părinţii lui ne-au spus de asemenea că nu a avut probleme de sănătate. Nu înţelegem cum a putut să se întâmple aşa ceva. Nu era vaccinat. Mulţi dintre colegi nu suntem. Procedura de vaccinare în timp ce suntem în prima linie este greoaie. Trebuie să ne informăm superiorii şi să obţinem semnătura lor. El urma să se vaccineze zilele următoare", a povestit un coleg. 

Conform Asociaţiei Medicilor din India, din cei 244 de doctori care şi-au pierdut viaţa în al doilea val, doar 3 la sută erau vaccinaţi. La cinci luni de la debutul campaniei de vaccinare în India, doar 66% din muncitorii din sănătate au fost vaccinaţi complet. IMA a anunţat că face tot posibilul să încurajeze doctorii să îşi facă vaccinul. "Trebuie subliniat şi faptul că doctorii sunt depăşiţi numeric şi epuizaţi de muncă. Uneori lucrează şi 48 de ore fără odihnă. Asta se adaugă încărcăturii virale şi în cele din urmă organismul lor cedează infecţiei. Guvernul trebuie să ia măsuri pentru a mări forţa de muncă", a declarat Dr. Jayesh Lele, secretar general al IMA. 

India a depăşit pragul de 25 de milioane de contaminări cu SARS-CoV-2

India a depăşit marţi pragul de 25 de milioane de contaminări cu SARS-CoV-2, după ce, pentru ultimele 24 de ore, autorităţile au raportat mai mult de 260.000 de noi cazuri de Covid-19, informează Reuters.

Marţi, autorităţile au anunţat că în ţară au fost înregistrate 263.533 de noi infecţii şi 4.329 de decese asociate. India a devenit a doua naţiune din lume, după Statele Unite, care a atins pragul de 25 de milioane de infecţii. În total, de la începutul pandemiei, aici au fost înregistrate 25,23 de milioane de cazuri, iar bilanţul deceselor este de 278.719, potrivit Ministerului indian al Sănătăţii. 

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus, la finalul anului 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 163,3 milioane de cazuri şi mai mult de 3,38 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins. Până în prezent, la nivel global, au fost administrate 1,48 de miliarde de doze de vaccin anti-Covid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » 50 de doctori indieni au murit într-o singură zi. Medicii muncesc şi 48 de ore fără odihnă şi nu au timp să îşi facă vaccinul