Antena Meniu Search
x

Zeci de cadavre ale unor presupuși morți de Covid, descoperite pe malurile Gangelui, pe măsură ce India traversează cea mai gravă criză de coronavirus

Zeci de cadavre au fost descoperite pe malurile râului Gange, în nordul Indiei, autoritățile suspectând că ar fi vorba de persoane care au murit din cauza Covid-19. India se confruntă cu al doilea val devastator al pandemiei de coronavirus.  

de Redactia Observator

la 12.05.2021, 09:13

Lucrătorii din Sănătate recuperează trupurile morților de Covid
Lucrătorii din Sănătate recuperează trupurile morților de Covid - Profimedia Images
  • Autoritățile urmează să stabilească, în urma autopsiilor, dacă cadavrele descoperite aparțin unor bolnavi COVID

Marți, 100 de cadavre au fost găsite plutind în Gange, în statul Uttar Pradesh, potrivit presei locale. Descoperiri similare au fost făcute și în statul Bihar, unde trupurile a peste 40 de persoane au fost recuperate din apele fluviului, scrie The Independent.

Oficialii nu au confirmat dacă aceste cadavre aparțin pacienților cu Covid-19. Un oficial din districul Ghazipur a declarat agenției de știri ANI că a fost lansată o anchetă pentru a afla de unde provin cadavrele.

Imagini cu cadavrele au apărut pe rețelele sociale, iar localnicii contrazic autoritățile, spunând că ar fi vorba de 100 de trupuri descoperite pe malul Gangelui, în timp ce oficialii au declarat doar 50. 

"Există o penurie de lemn și alte materiale necesare pentru incinerare", a declarat un localnic. „Atâția membri ai familiei îndurerate sunt obligați să arunce trupurile rudelor în râu”, a spus el.

Râul Gange traversează statele Uttarakhand, Uttar Pradesh, Bihar, Jharkhand, până în Bengalul de Vest, unde se varsă în Golful Bengal.

India a raportat, marți, 329.000 de cazuri COVID, cu peste 3.800 de decese cauzate de virus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Zeci de cadavre ale unor presupuși morți de Covid, descoperite pe malurile Gangelui, pe măsură ce India traversează cea mai gravă criză de coronavirus