Antena Meniu Search
x

Şase tineri şi-au pierdut viaţa, după ce balconul în care se aflau s-a prăbuşit

Şase tineri şi-au pierdut viaţa iar alţi şapte au fost grav răniţi în oraşul universitar Berkeley, din California, după ce balconul în care se aflau s-a prăbuşit pe neaşteptate

Vezi și

Şase tineri şi-au pierdut viaţa iar alţi şapte au fost grav răniţi în oraşul universitar Berkeley, din California, după ce balconul în care se aflau s-a prăbuşit pe neaşteptate

Tragedia s-a produs la o petrecere, într-un apartament de la etajul al patrulea, ocupat de studenţi irlandezi veniţi să lucreze, în vacanţă, în Statele Unite. 13 tineri ieşiseră pe balconul de patru - cinci metri pătraţi care s-a desprins, pur şi simplu, de structura clădirii şi s-a prăbuşit.

Patru oameni au murit pe loc iar alţi doi, aduşi în stare critică la spital, nu au putut fi, nici ei, salvaţi. Cu toţii erau în vârstă de 21 - 22 de ani. De altfel, petrecerea era oferită de un prieten care tocmai împlinise 21 de ani. Cinci dintre cei decedaţi erau cetăţeni irlandezi iar a şasea victimă era o femeie din California invitată la petrecere.

Cei şapte răniţi sunt, şi ei, în stare gravă. Accidentul a şocat opinia publică, atât în oraşul universitar american cât şi în Irlanda, unde cei mai înaţi demnitari ai statului au prezentat condoleanţe familiilor îndoliate.

Ca măsură de precauţie, autorităţile le-au interzis locatarilor clădirii să iasă pe balcoane până când cauzele catastrofei vor fi stabilite. Clădirea a fost construită în urmă cu zece ani, conform normelor de siguranţă în vigoare la acea dată, mai puţin riguroase decât cele actuale. Este posibil ca greutatea celor 13 tineri să fi depăşit limita de rezistenţă a balconului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Şase tineri şi-au pierdut viaţa, după ce balconul în care se aflau s-a prăbuşit