Antena Meniu Search
x

620.000 de dolari răscumpărare pentru viaţa celor aproape 300 de elevi răpiţi de la o şcoală din Nigeria. Răpitorii ameninţă cu altfel îi vor ucide

Bărbații înarmați care au răpit 286 de elevi și membri ai personalului unei școli din nordul Nigeriei săptămâna trecută au cerut 620.000 de dolari pentru eliberarea lor.

de Redactia Observator

la 13.03.2024, 18:58

- Profimedia

Elevii și membri ai personalului școlii au fost răpiți pe 7 martie în orașul Kuriga, în nord-vestul statului Kaduna din Nigeria.

Aproape 300 de elevi răpiţi dintr-o şcoală din Nigeria

Jubril Aminu, un lider al comunității care acționează ca purtător de cuvânt al familiilor ostaticilor, a declarat că a primit un apel pe telefonul său de la răpitori, scrie Reuters.

"Au făcut o cerere de răscumpărare în valoare totală de 1 miliard de naira (echivalentul a 620.432 de dolari - n.r.) pentru toți elevii și personalul școlii", a declarat Aminu, potrivit Mediafax. "Ei au dat un ultimatum pentru a plăti răscumpărarea în termen de 20 de zile, începând cu data răpirii. Au spus că vor ucide toți elevii și personalul dacă cererea de răscumpărare nu este îndeplinită."

Idris Ibrahim, un oficial local, a confirmat cererea de răscumpărare și suma: "Da, răpitorii au sunat pe numărul de telefon al lui Jubril Aminu și au făcut cererea. Au sunat de pe un număr ascuns, dar autoritățile lucrează pentru a-i depista”.

El a adăugat că forțele de securitate iau "măsuri adecvate" pentru a asigura eliberarea ostaticilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » 620.000 de dolari răscumpărare pentru viaţa celor aproape 300 de elevi răpiţi de la o şcoală din Nigeria. Răpitorii ameninţă cu altfel îi vor ucide