Antena Meniu Search
x

93 de migranţi, la un pas de înec în Grecia. Ambarcaţiunea în care se aflau era defectă

Garda de coastă din Grecia a salvat de la înec 93 de migranţi, care încercau să ajungă la mal cu o ambarcaţiune defectă, prea mică pentru un volum atât de mare de persoane.

de Redactia Observator

la 20.09.2023, 16:16

93 de migranţi, la un pas de înec în Grecia. Ambarcaţiunea în care se aflau era defectă
93 de migranţi, la un pas de înec în Grecia. Ambarcaţiunea în care se aflau era defectă - Profimedia

Garda de coastă greacă a salvat miercuri 93 de migranţi în pericol de înec în largul coastelor elene, relatează Agerpres.

Migranţii au fost salvaţi şi transportaţi în oraşul Kalamata

Migranţii au fost îmbarcaţi pe o barcă cu vele, o navă cisternă şi o ambarcaţiune a gărzii de coastă, urmând a fi transportaţi în cursul zilei în oraşul-port Kalamata, a precizat postul public ERT, citând garda de coastă.

Agenţia UE pentru frontiere Frontex a localizat ambarcaţiunea pe care se aflau migranţii marţi seara târziu la mai puţin de 75 de kilometri de coastele greceşti.

Pe acelaşi subiect

Ambarcaţiunile folosite de migranţi  sunt adesea defecte

Bandele de traficanţi încearcă în mod constant să transfere migranţi din Turcia şi state din nordul Africii şi Orientul Mijlociu către statele Uniunii Europene Grecia, Cipru sau Italia. Accidentele sunt frecvente din cauză că ambarcaţiunile folosite pentru acest trafic au probleme cu motorul, etanşeitatea şi altele.

Pe 14 iunie, sute de oameni au murit după ce o barcă de pescuit supraaglomerată s-a scufundat la circa 50 de mile nautice, sau 93 de kilometri, la vest de Grecia, aminteşte dpa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » 93 de migranţi, la un pas de înec în Grecia. Ambarcaţiunea în care se aflau era defectă