Antena Meniu Search
x

Video A fost salvat exploratorul american blocat la peste 1 kilometru sub pământ, într-o peșteră din Turcia

Exploratorul american care a rămas blocat mai bine de o săptămână la peste 1.000 de metri sub pământ în Turcia a fost scos la suprafaţă. Din fericire, exploratorul era conştient şi a fost trimis imediat pentru îngrijiri medicale. Peste 150 din salvatori din toată Europa au lucrat zile întregi pentru a-l salva. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, se afla într-o expediţie internaţională când ar fi început să sufere de hemoragii gastrointestinale. Starea lui era una fragilă şi nu a putut să iasă singur din peşteră, însă de-a lungul operaţiunii de salvare a primit îngrijiri din partea unei echipe medicale. 

de Redactia Observator

la 12.09.2023, 10:31

Vezi și

Peste 150 de persoane au fost implicate în eforturile de salvare a speologului Mark Dickey, după ce acesta a avut probleme cu stomacul în peştera Morca pe 2 septembrie. Organizatorii spun că a fost una dintre cele mai mari şi mai complicate salvări subterane organizate vreodată.

Potrivit News.ro, punctul cel mai de jos al peşterii Morca, situată într-o zonă îndepărtată din sudul ţării, ajunge la aproape 1,3 km sub pământ. Mark Dickey a fost scos din peşteră la ora locală 00:37 (21:37 GMT), a anunţat Federaţia turcă de speologie, pe reţelele de socializare.

Carl Heitmeyer de la New Jersey Initial Response Team, un grup pe care îl conduce Dickey, a confirmat pentru BBC News că speologul a fost salvat şi a mulţumit tuturor celor implicaţi în operaţiune.

Salvarea cercetătorului american, "o bucurie incredibilă"

Părinţii lui Dickey, Debbie şi Andy Dickey, au declarat că "comunitatea speologică internaţională" a "făcut posibil ca Mark să părăsească peştera Morca şi să primească tratament medical suplimentar la o unitate spitalicească". Ei au spus că salvarea fiului lor a fost "o uşurare de nedescris" şi i-a umplut de "o bucurie incredibilă".

"Mark este puternic şi noi credem în puterea lui, dar ştiam pe deplin că avea nevoie urgentă de un sprijin imens şi imediat. Rugăciunile noastre au fost şi sunt ascultate şi este greu de exprimat amploarea mulţumirilor pe care le avem pentru comunitatea speologică internaţională", au spus ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » A fost salvat exploratorul american blocat la peste 1 kilometru sub pământ, într-o peșteră din Turcia