Antena Meniu Search
x

A murit Anouk Aimee, celebră din filme precum "La Dolce Vita" sau "Un bărbat şi o femeie". Actriţa fraceză avea 92 de ani

Marea actriţă franceză Anouk Aimée, cunoscută mai ales pentru rolul său alături de Jean-Louis Trintignant în filmul "Un bărbat şi o femeie" din 1966, a murit la vârsta de 92 de ani, a anunţat marţi fiica sa. Curtată de-a lungul anilor de cei mai mari regizori, ea a filmat inclusiv în România.

de Redactia Observator

la 18.06.2024 , 14:23

A murit Anouk Aimee
A murit Anouk Aimee - Profimedia

"Împreună cu fiica mea Galaad şi cu fiica mea cea mică, Mila, suntem profund îndurerate să anunţăm moartea mamei mele Anouk Aimée. Am fost aproape de ea când s-a stins din viaţă, în această dimineaţă, în casa ei din Paris", a scris pe reţelele sociale fiica ei, Manuela Papatakis.

Considerată una dintre frumuseţile cinematografiei franceze, cu o carieră de peste 70 de ani, ea a apărut în 74 de filme şi seriale şi a câştigat o serie de premii prestigioase. Sofisticarea senzuală a lui Aimee a înfrumuseţat capodopere europene de artă precum "La Dolce Vita" (1960) şi "8 1/2" (1963) ale lui Federico Fellini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » A murit Anouk Aimee, celebră din filme precum "La Dolce Vita" sau "Un bărbat şi o femeie". Actriţa fraceză avea 92 de ani