Antena Meniu Search
x

A murit bărbatul care a locuit timp de 18 ani într-un aeroport din Paris. Iranianul a inspirat filmul The Terminal, cu Tom Hanks

Un iranian care a locuit timp de 18 ani într-un aeroport din Paris a murit. Mehran Karimi Nasseri a locuit în aeroportul Roissy Charles de Gaulle încă din 1988. Experiența sa a inspirat filmul din 2004, The Terminal, cu Tom Hanks în rol principal.

de Redactia Observator

la 13.11.2022, 19:49

Vezi și

Mehran Karimi a primit în cele din urmă dreptul de a locui în Franța, dar a ajuns să se întoarcă la aeroport în urmă cu câteva săptămâni, unde a murit, a declarat un oficial al aeroportului pentru AFP. Născut în 1945 în provincia iraniană Khuzestan, Mehran a zburat pentru prima dată în Europa pentru a-și căuta mama, relatează BBC.

A petrecut câțiva ani în Belgia, fiind expulzat din țări precum Marea Britanie, Țările de Jos și Germania pentru că nu avea documentele de imigrare corecte. Apoi a mers în Franța, unde a locuit în terminalul 2F al aeroportului.

Bărbatul s-a întors la aeroport în urmă cu câteva săptămâni, unde a locuit până a murit

Cuibărit pe banca lui, înconjurat de cărucioare care conțineau bunurile pe care le acumulase de-a lungul anilor, își petrecea zilele scriind despre viața lui într-un caiet și citind cărți și ziare. Povestea sa a atras atenția presei internaționale și a atras atenția lui Stephen Spielberg, care a regizat The Terminal, cu Hanks și Catherine Zeta-Jones în rolurile principale.

Pe acelaşi subiect

După lansarea filmului, jurnaliştii s-au înghesuit să vorbească cu bărbatul care a inspirat un film de la Hollywood. La un moment dat, Mehran, care se numea „Sir Alfred”, acorda până la șase interviuri pe zi, relatează Le Parisien.

În ciuda faptului că i s-a acordat statutul de refugiat și dreptul de a rămâne în Franța în 1999, a stat în aeroport până în 2006, când a fost dus la spital pentru a fi tratat de o boală. Apoi a petrecut timp locuind într-o pensiune folosind banii pe care îi primise pentru film.

Mehran s-a întors la aeroport în urmă cu câteva săptămâni, unde a locuit până a murit, a declarat un oficial al aeroportului. El a fost găsit cu câteva mii de euro în posesia sa, a adăugat oficialul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » A murit bărbatul care a locuit timp de 18 ani într-un aeroport din Paris. Iranianul a inspirat filmul The Terminal, cu Tom Hanks