Antena Meniu Search
x

Video A murit cea mai bătrână femeie din lume. Avea 128 de ani şi a trăit în timpul domniei reginei Victoria în Marea Britanie

A murit cea mai bătrână femeie din lume. Johanna Mazibuko,  originară din Africa de Sud şi mamă a 7 copii, a decedat după 128 de ani de viaţă.

de Redactia Observator

la 09.03.2023, 12:45

Vezi și

Apropiaţii femeii au declarat că documentele de identificare atestă că aceasta s-a născut la 11 mai 1894. A crescut la o fermă unde se cultiva porumb, nu a mers niciodată la școală și nu știa să scrie sau să citească. În timpul ultimelor interviuri acordate, femeia a mărturisit că nu-şi aminteşte foarte multe lucruri din copilăria sa, dar ştie că a dus o viaţă fără prea multe griji. 

Johanna Mazibuko a avut în total 11 fraţi, dintre care 3 mai mici sunt încă în viaţă. Johanna Mazibuko a supraviețuit ambelor Războaie Mondiale, precum și la două pandemii globale - Covid-19 și gripa spaniolă. 

Tot ea a fost în viață în timpul domniei reginei Victoria în Marea Britanie, a primului zbor al fratelui Wright și a primei revoluții rusești. Cauza morţii Johannei Mazibuko a fost un atac vascular cerebral.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » A murit cea mai bătrână femeie din lume. Avea 128 de ani şi a trăit în timpul domniei reginei Victoria în Marea Britanie