Antena Meniu Search
x

A "picat" din nou internetul la nivel global: mai multe companii aeriene şi bănci din SUA au fost afectate

La aproape două săptămâni după ce mai multe site-uri importante din întreaga lume au picat, acum sunt din nou probleme de funcţionare ale internetului la nivel global, informează Reuters.

De Redactia Observator la 17.06.2021, 09:24
A "picat" din nou internetul la nivel global: mai multe companii aeriene şi bănci din SUA au fost afectate
- Shutterstock

"Pana" de internet afectat de această dată site-urile unor multinaţionale, printre ele fiind şi platformele online ale unor companii aeriene sau bănci din Statele Unite sau Australia. Potrivit Downdetector, oamenii au făcut mii de sesizări referitoare la nefuncţionarea site-urilor celor de la American Airlines, Southwest Airlines, United Airlines și Delta Air Lines, dar şi al celor mai importante bănci din Australia.

Probleme similare în urmă cu scurt timp

În urmă cu aproape două săptămâni, s-au mai înregistrat astfel de probleme. Atunci, preţ de oră, site-urile unor publicaţii importante precum New York Times, The Guardian, Financial Times, Le Monde, Spotify, Amazon sau CNN au fost "căzute".

Investigaţiile ulterioare au arătat că, cel mai probabil, problema a fost cauzată de o eroare în serverul de cloud al celor de la Fastly, unul dintre principalii furnizori de servere la nivel mondial.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » A "picat" din nou internetul la nivel global: mai multe companii aeriene şi bănci din SUA au fost afectate