Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video A treia noapte de proteste în Tel Aviv. Oamenii au aprins un foc uriaş în mijlocul străzii şi au avut loc confruntări cu poliţia

Israelienii au ieşit din nou în stradă! Au avut loc confruntări cu poliţiştii, iar protestatarii au aprins un foc imens în mijlocul străzii. Între timp, Statele Unite au anunţat că au acuzat şase lideri de rang înalt ai organizaţiei Hamas de teorism în legătură cu atacul de pe 7 octombrie.

de Redactia Observator

la 04.09.2024 , 08:22

Pentru a treia noapte la rând, protestatarii au ieşit pe străzile din Tel Aviv, în urma descoperirii celor şase ostatici morţi în Gaza. Aceştia cer de urgenţă un armistiţiu şi au pornit către sediul armatei. Nici de această dată nu au lipsit confruntările cu poliţia. Israelienii au aprins un foc uriaş în mijlocul străzii. Înarmaţi din nou cu pancarte şi steaguri, unii dintre manifestanţi s-au întins pe jos, legaţi la ochi, în semn de protest.

Netanyahu le-a cerut iertare familiilor răpiţilor care au fost ucişi şi a promis că îi va aduce în viaţă pe ceilalţi ostatici

Haosul a fost întrerupt însă de un minut de linişte în memoria celor care şi-au pierdut viaţa. "Se pare că guvernul nu vrea să-i aducă înapoi, au alte priorităţi, singurul mod în care îi putem aduce înapoi este să răsturnăm guvernul şi asta, după părerea mea, este cel mai important lucru", spune unul dintre protestatari. Premierul ţării le-a cerut iertare familiilor răpiţilor care au fost ucişi şi a promis că îi va aduce în viaţă pe ceilalţi ostatici. La o zi după afirmaţie, Benny Gantz, care şi-a dat demisia din cabinetul de război al lui Benjamin Netanyahu în iunie, a spus că totul este o minciună.

Vezi și

"Premierul s-a uitat în ochii publicului şi nu a spus adevărul - acela că nu va aduce ostaticii înapoi în viaţă, acela că nu va proteja cu adevărat coridorul din sud al Gazei, acela că nu-i va întoarce pe locuitorii din nord înapoi la casele lor, acela că nu va preveni Iranul din a obţine o armă nucleară", a declarat Benny Gantz, fost ministru al Apărării. Între timp, Statele Unite au anunţat că au acuzat şase lideri de rang înalt ai organizaţiei Hamas de teorism în legătură cu atacul de pe 7 octombrie. Printre ei se află şi Yahya Sinwar, şeful politic al grupării.

"Aceste acţiuni ale noastre nu vor fi ultimele. Departamentul de Justiţie are memorie bună. Vom urmări teroriştii responsabili pentru uciderea americanilor şi pe cei care le dau ilegal materiale pentru tot restul vieţilor lor", a declarat Merrick Garland, procuror general SUA. Mai mult, oficialii americani spun că lucrează "zi şi noapte" pentru a ajunge la o înţelegere.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » A treia noapte de proteste în Tel Aviv. Oamenii au aprins un foc uriaş în mijlocul străzii şi au avut loc confruntări cu poliţia