Antena Meniu Search
x

"O să mor?" Întrebarea pe care Abramovici ar fi pus-o medicilor, speriat după presupusa tentativă de otrăvire

Echipele de negociatori ale Rusiei şi Ucrainei s-au întâlnit marţi, 29 martie, la Istanbul, pentru o nouă rundă de negocieri. Rusia a anunțat că își va reduce activitatea militară, însă Pentagonul susține că este vorba doar de o "repoziționare" a trupelor. La negocieri a participat şi miliardarul Roman Abramovici, care a avut rol de mediator.

de Redactia Observator

la 30.03.2022, 16:30

Abramovici, speriat după presupusa tentativă de otrăvire de la Kiev. Miliardarul rus, întrebare directă pentru medici: "O să mor?"
- Profimedia

Prezenţa sa la Istanbul a reprezentat o surpriză şi a fost pusă sub semnul întrebării după ce cu doar două zile înainte de întrevedere, în presa internaţională, au apărut informaţii conform cărora miliardarul rus ar fi prezentat simptomele unei otrăviri. Abramovici a participat şi la precedenta rundă de negocieri, pe 4 martie, iar atunci ar fi fost ţinta unui atac. Imediat după acea întrevedere, Abramovici şi doi membri ai echipei de negociatori ai Ucrainei au prezentat simptome precum dureri de ochi, lăcrimare excesivă şi exfoliere a pielii.

Abramovici, speriat după ce a ajuns pe mâna medicilor: "O să murim?"

Medicii au concluzionat că cei trei au fost victimele unei tentative de otrăvire. Roman Abramovici le-a declarat medicilor că la negocierile de pace a băut doar apă şi a mâncat ciocolată. Potrivit The New York Times, Abramovici i-a întrebat direct pe medici: "O să murim?". Echipa medicală care s-a ocupat de miliardarul rus, precum şi de cei doi ucraineni, a ajuns la concluzia că a fost într-adevăr vorba despre un agent toxic, dar acesta a fost livrat într-o cantitate infimă care nu avea cum să pună în pericol viaţa. În schimb, sunt de părere medicii, scopul a fost de a speria persoana sau persoanele vizate.

Conform jurnaliştilor de la Bellingcat, care au investigat cazul, victimele au declarat că "nu ştiu cine ar fi avut de câştigat de pe urma atacului". Conform unui unui oficial american, citat de Reuters, serviciile de informații sugerează că Abramovici și negociatorii de pace ucraineni s-au îmbolnăvit din cauza unui factor de mediu și nu a otrăvirii. Oficialul american a declarat pentru Reuters: „Serviciile de informații sugerează în mare măsură că a fost vorba de factori de mediu", adăugând: "Nu otrăvire".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "O să mor?" Întrebarea pe care Abramovici ar fi pus-o medicilor, speriat după presupusa tentativă de otrăvire