Antena Meniu Search
x

Acord istoric între Marea Britanie și Franța. Planul lui Macron şi Rishi Sunak pentru combaterea migrației ilegale

Marea Britanie și Franța s-au înțeles asupra unor măsuri fără precedent pentru combaterea migrației ilegale de pe Canalul Mânecii. Acordul a fost încheiat vineri de președintele Franței, Emmanuel Macron, și de premierul britanic, Rishi Sunak.

de Redactia Observator

la 10.03.2023, 17:15

Acord istoric între Marea Britanie și Franța
Acord istoric între Marea Britanie și Franța - Profimedia

Marea Britanie și Franța au convenit asupra unui pachet de măsuri fără precedent pentru a combate migrația ilegală, potrivit Sky News, citat de Mediafax. Printre aceste măsuri se numără acordarea Franței de către Marea Britanie a sumei de 480 de milioane de lire sterline pe o perioadă de trei ani pentru a investi în poliție, tehnologie și servicii de informații. Acestea vor contribui la reducerea numărului de solicitanți de azil care ajung pe coastele britanice în ambarcațiuni mici.

Acord istoric între Marea Britanie și Franța

Sute de ofițeri de poliție francezi vor fi trimiși în zonele sensibile și vor folosi tehnologii îmbunătățite pentru a preveni trecerile ilegale pe Canalul Mânecii, în cadrul acordului încheiat vineri la Paris de Rishi Sunak și Emmanuel Macron. Pentru prima dată, Marea Britanie va contribui la finanțarea unui centru de detenție în Franța pentru a spori capacitatea țării de a face față nivelului de persoane care sunt transportate ilegal peste Canalul Mânecii.

Acordul multianual va duce la dublarea numărului de personal desfășurat în nordul Franței, iar Regatul Unit va contribui la finanțarea acestuia. Franța a anunțat că va forma o unitate mobilă permanentă de poliție pentru a se ocupa de ambarcațiunile mici, iar dronele și avioanele vor fi folosite pentru a „întrerupe rutele de trafic de persoane".

„Această cooperare consolidată are ca scop creșterea ratei de interceptare a tentativelor de trecere și reducerea drastică a numărului de treceri în fiecare an, sprijinind obiectivul nostru comun pe termen lung de a opri complet această rută de migrație ilegală", scrie în declarația comună a celor doi lideri politici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Acord istoric între Marea Britanie și Franța. Planul lui Macron şi Rishi Sunak pentru combaterea migrației ilegale