Antena Meniu Search
x

Foto Adolescente "modificate" digital de reprezentanții unui liceu din SUA, pentru că ar fi fost provocatoare și ar fi încălcat codul vestimentar

Reprezentanții unui liceu din statul american Florida au ajuns în atenția presei internaționale după ce au decis să modifice digital trupurile a 80 de adolescente, în clasicul album anual.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.05.2021, 08:33

Trupul tinerei Riley O'Keefe, de 15 ani, modificat de reprezentanții liceului
Trupul tinerei Riley O'Keefe, de 15 ani, modificat de reprezentanții liceului - BBC

Conducerea unității de învățământ a argumentat că fotografiile au fost editate pentru a respecta codul de vestimentație, ce precizează că tricourile purtate de femei trebuie să fie "modeste". O explicație nesatisfăcătoare pentru unii, care au adus în discuție poze din anii trecuți, în care alte adolescente apăreau îmbrăcate după bunul-plac, în același stil. Controversa este cu atât mai mare cu cât elevii din anii terminali nu au fost anunțați înainte de efectuarea modificărilor.

Potrivit BBC, o femeie responsabilă de calendarul anual de la liceul Bartram Trail a fost cea care a luat decizia de colora anumite zone din trupurile studentelor, iar decizia pare a fi fundamentată de un anunț postat chiar pe site-ul instituției, ce precizează că anumite fotografii ar putea fi editate dacă încalcă codul vestimentar. 

Acuzații de sexism, după modificarea fotografiilor

Unii studenți au catalogat măsura drept "supărătoare și sexistă". "Dublul standard este că s-au uitat la corpurile noastre și s-au gândit că puțină piele este ceva sexual", a fost de părere Riley O'Keefe, o studentă de 15 ani. "Dar apoi s-au uitat la băieți, care erau în echipa de înot sau alte sporturi, și au zis că e bine, iar asta e supărător și deranjant", a explicat ea.

Reprezentanții liceului, care este finanțat de stat, au decis să dea un refund de 100 de dolari părinților ce au considerat măsura drept deplasată. Conform sursei citate, adolescentele trebuie să poarte tricouri, bluze sau cămăși ce acoperă complet umerii, iar articolele de îmbrăcăminte trebuie să fie modeste, nu să atragă atenția. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Adolescente "modificate" digital de reprezentanții unui liceu din SUA, pentru că ar fi fost provocatoare și ar fi încălcat codul vestimentar