Antena Meniu Search
x

Afacerea cu care o româncă din Italia a dat lovitura la 36 de ani. Ideea i-a venit Mihaelei în timpul pandemiei

Se află în Italia de 20 de ani, a lucrat într-o fabrică, dar din 2020, Mihaela a decis să îşi schimbe radical viaţa. Femeia de 36 de ani, care locuieşte în Monteriggioni, provincia Siena, şi-a înfiinţat o fermă agricolă, folosindu-se de toate economiile pe care le-a strâns şi cu care a dat lovitura.

de Monica Palade

la 21.02.2023 , 09:10

Afacerea cu care o româncă din Italia a dat lovitura. Ideea i-a venit Mihaelei în timpul pandemiei - Il Fatto Quotidiano.

„Am decis să-mi schimb viața în 2020, în perioada de izolare. Am vrut să am propria mea afacere”, a povestit românca pentru ilfattoquotidiano.it, care recunoaşte că vrea să fie un model pentru toate femeile.

A dat lovitura după pandemie 

„Am început munca de îndată ce s-au ridicat restricţiile, am cumpărat animale și echipamentul necesar, fiind ajutată doar de familia mea. Statul nu m-a ajutat cu nimic până acum”. Cele mai mari dificultăți, de fapt, au fost cele economice : „ Ajutorul vine doar la companiile mari. Cei mici trebuie să-și suflece mânecile și să facă totul singuri. Este un adevăr trist pentru mulți”, a mai spus românca.

Articolul continuă după reclamă

Ferma Mihaelei are astăzi o suprafață de zece hectare și deține peste 300 de animale, dintre care 200 de găini, un cal, doi măgari, trei alpaca, rațe, prepelițe, păuni. Producția variază de la ouă, la usturoi, legume de sezon și alte verdețuri. Printre rasele de găini pe care le creşte femeia se numără Araucana, originară din Chile, rezultatul încrucișării dintre Colloncas și Quetero, găini care produc ouă de culoare albastră.

În 2022, întreprinderea agricolă a Mihaelei a fost desemnată câștigătoarea premiului Oscar Green 2022 promovat de Giovani Impresa Coldiretti Toscana, premiind spiritul de adaptare al noii generații de fermieri și punerea în valoare a produselor locale. „Suflecați-vă mânecile! Și rezistați dificultăților!”, este sfatul oferit de Mihaela celor care vor să îi urmeze exemplul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a părut exagerată reacţia publicului la momentul Babasha de la concertul Coldplay?
Observator » Stiri externe » Afacerea cu care o româncă din Italia a dat lovitura la 36 de ani. Ideea i-a venit Mihaelei în timpul pandemiei