Antena Meniu Search
x

"Agresiunea rusă împotriva Ucrainei afectează şi ţara noastră". R. Moldova în beznă, după ce rușii au bombardat sistemul energetic din Ucraina

Oraşul Chişinău şi o mare parte a teritoriului republicii Moldova au rămas, ieri, în întuneric, din cauza bombardamentelor ruseşti asupra sistemului energetic din Ucraina. 

de Redactia Observator

la 16.11.2022, 08:48

Vezi și

O linie de înaltă tensiune care asigura alimentarea cu energie electrică a Republicii s-a deconectat automat, în urma atacului.

Guvernul a avertizat că noi deconectări sunt oricând posibile

Situaţia a revenit la normal după câteva ore, dar guvernul a avertizat că noi deconectări sunt oricând posibile. "Agresiunea rusă împotriva Ucrainei afectează şi ţara noastră", a scris vicepremierul Andrei Spînu.

Tot din cauza atacului a fost suspendată şi pomparea petrolului din Rusia prin conducta Drujba, care traversează Ucraina şi alimentează Ungaria, Cehia şi Slovacia. Premierul Ungariei, Viktor Orban, a convocat Consiliul de Apărare ca urmare a suspendării livrărilor prin conductă, dar şi a incidentului cu racheta din Polonia. Concluziile reuniunii nu au fost date publicităţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » "Agresiunea rusă împotriva Ucrainei afectează şi ţara noastră". R. Moldova în beznă, după ce rușii au bombardat sistemul energetic din Ucraina