Antena Meniu Search
x

Mai mulţi morţi şi peste 200 de răniţi într-un atac al talibanilor din centrul Kabulului

Mai multe persoane au murit sau au fot rănite, marţi dimineaţă, după ce o explozie s-a produs în centrul capitalei afgane Kabul, a declarat preşedintele afgan, Ashraf Ghani, în ceea ce pare a fi un atac care a vizat sediul principal al forţelor de securitate

 Mai multe persoane au murit sau au fot rănite, marţi dimineaţă, după ce o explozie s-a produs în centrul capitalei afgane Kabul, a declarat preşedintele afgan, Ashraf Ghani, în ceea ce pare a fi un atac care a vizat sediul principal al forţelor de securitate

UPDATE 10:25 - Mai mulţi morţi şi peste 200 de răniţi în atac
Mai multe persoane au murit şi peste 200 au fost rănite, marţi dimineaţă, într-un atac revendicat de talibani care a vizat sediul forţelor de securitate din centrul capitalei afgane Kabul, a anunţat Ministerul afgan al Sănătăţii.
Printre victime se află civili şi membri ai forţelor afgane de securiate, a declarat într-o intervenţie telefonică Ismail Kawosi, purtător de cuvânt al Ministerului afgan al Sănătăţii, adăugând că numărul victimelor ar putea creşte.

UPDATE 10:15 - Talibanii au revenidicat atacul
Ulterior, talibanii au revendicat atacul de marţi, fiind vorba despre un atac cu maşină-capcană care a fost detonată în faţa unei clădiri a Direcţionatului Naţional pentru Securitate din ţară. Explozia ar fi fost urmată de un schimb de focuri de 30 de minute, potrivit unor martori Reuters la faţa locului.
Talibanii au revendicat atacul pe site-ul lor în limba pashto, precizând că a vizat "Departamentul 10", o unitate din cadrul Direcţionatului Naţional pentru Securitate din Afganistan, responsabilă de asigurarea securităţii membrilor guvernului. Mişcarea susţine că în urma exploziei, mai mulţi atacatori sinucigaşi au putut pătrunde în clădire.
Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat separat că atacatorii se luptă cu forţele de securitate afgane în clădire.
Preşedinţia afgană a condamnat atacul de marţi dimineaţă "în cei mai duri termeni posibil", anunţând că un număr de persoane au murit sau au fost rănite.
Un purtător de cuvânt al serviciilor medicale de urgenţă din capitală a declarat că opt militari afgani au fost internaţi în spital cu răni uşoare.
În zona în care s-a produs explozia, se află clădiri ale mai multor instituţii printre care cele ale Misiunii NATO în Afganistan, Ambasadei SUA, Ministerului afgan al Apărării şi Palatul Prezidenţial.
Atacul vine la câteva zile după ce talibanii au anunţat o "ofensivă de primăvară", intensificându-şi atacurile împotriva forţelor afgane de securitate.
SURSA: MEDIAFAX.RO

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Mai mulţi morţi şi peste 200 de răniţi într-un atac al talibanilor din centrul Kabulului