Antena Meniu Search
x

Ajutor pentru refugiaţi

Uniunea Europeană va aloca o sumă de trei ori mai mare pentru a salva imigranţii care-şi riscă viaţa încercând să ajungă în Europa

Vezi și

Uniunea Europeană va aloca o sumă de trei ori mai mare pentru a salva imigranţii care-şi riscă viaţa încercând să ajungă în Europa

Reuniunea Consiliului European a început cu un moment de reculegere pentru sutele de imigranţi care au pierit în drum spre Europa, unde sperau să găsească o viaţă mai bună.

Comunicatul final al reuniunii cuprinde 17 măsuri pentru salvarea imigranţilor dar şi pentru destrămarea reţelelor de trafic care profită de nefericirea lor. Cea mai importantă este triplarea fondurilor afectate operaţiunii "Triton", din largul coastelor italiene. Chiar în timpul summitului, paza de coastă italiană a salvat 84 de refugiaţi dintr-o barcă pneumatică gata să se scufunde.

Marea Britanie, Germania, Franţa dar şi ţări mai mici, precum Letonia, vor trimite nave suplimentare în Mediterana. Şi România îşi aduce contribuţia la operaţiuni dar, ca şi alte ţări, consideră că trebuie combătute şi cauzele imigraţiei în masă ajunsă la asemenea proporţii alarmante.

Consiliul nu a putut decide însă acţiuni pe termen mai lung, cum sunt eventualele raiduri armate împotriva traficanţilor şi redistribuirea solicitanţilor de azil între toate ţările europene. Povara imigraţiei ilegale este suportată, acum, în cea mai mare parte, de Italia, Grecia şi Malta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ajutor pentru refugiaţi