Antena Meniu Search
x

Al doilea general rus a fost ucis în luptele de lângă Harkov. Gherasimov fusese decorat pentru "întoarcerea Crimeei"

Generalul-maior rus Vitali Gherasimov, în vârstă de 45 de ani, a fost ucis în timpul luptei de lângă Harkov, al doilea cel mai important oraş ucrainean, pe care armata rusă încearcă să-l cucerească de la lansarea invazei Ucrainei, anunţă spionajul militar ucrainean, relatează The Associated Press.

de Redactia Observator

la 08.03.2022, 14:41

Al doilea general rus a fost ucis în luptele de lângă Harkov. Gherasimov fusese decorat pentru "întoarcerea Crimeei"
Al doilea general rus a fost ucis în luptele de lângă Harkov. Gherasimov fusese decorat pentru "întoarcerea Crimeei" - Twitter

Vitali Gherasimov a fost general-maior, şef de stat major şi prim-adjunct al comandantului Armatei 41 a Districtului Militar Central al Rusiei, precizează într-un comunicat Ministerul ucrainean al Apărării.

Potrivit spionajului militar ucrainean, Gherasimov a luat parte la al Doilea Război din Cecenia şi la Războiul din Siria şi fost decorat cu o medalie ”pentru întoarcerea Crimeei”.

Oficiali ucraineni au postat pe Twitter o fotografie în care susțin că apare Gherasimov, cu mesajul „lichidat” scris cu litere roşii în partea de jos. Rusia nu a comentat imediat aceste informaţii.

Vitali Gherasimov este al doilea general omorât în Ucraina. Zilele trecute, o organizaţie a ofiţerilor ruşi a confirmat uciderea în Ucraina a generalului-maior Andrei Suhoveţki, comandantul celei de-a 7-a Divizii aeropurtate ruse. Suhoveţki a luptat de asemenea, în Siria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Al doilea general rus a fost ucis în luptele de lângă Harkov. Gherasimov fusese decorat pentru "întoarcerea Crimeei"