Antena Meniu Search
x

Alegeri Bulgaria: Partidul lui Boiko Borisov a câștigat. Pe doi este mișcarea populistă ”Există un Astfel de Popor”

Partidul conservator al premierului bulgar Boiko Borisov s-a clasat pe primul loc în alegerile legislative din Bulgaria, cu circa 25% din voturi, potrivit sondajelor parţiale de la ieşirea de la urne.

de Redactia Observator

la 05.04.2021, 11:13

Alegeri Bulgaria: Partidul lui Boiko Borisov a câștigat. Pe doi este Mișcarea populistă ”Există un Astfel de Popor”
- Getty Images

Partidul de centru-dreapta GERB al premierului bulgar Boiko Borisov va câştiga alegerile care au avut loc duminică în Bulgaria cu aproximativ 25% din voturi, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne de Gallup International şi Alpha Research, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Potrivit Gallup International, GERB va obţine 25% din voturi, în timp ce Alpha Research se aşteaptă la 25,7% din voturi.

GERB nu va obţine majoritatea în Parlament şi va avea dificultăţi să găsească aliaţi pentru a forma o coaliţie de guvernare stabilă, într-un Parlament fragmentat.

În acest timp, noua formaţiune antielite ”Există un Astfel de Popor” (ITN), condusă de cântăreţul şi moderatorul de talkshowuri TV Slavi Trifonov, se situează umăr la umăr cu socialiştii.

Rezultatul alegerilor este considerat important pentru capacitatea Bulgariei de a reporni economia afectată de epidemia de coronavirus şi de a accesa eficient Fondul de Redresare de 750 de miliarde de euro al Uniunii Europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Alegeri Bulgaria: Partidul lui Boiko Borisov a câștigat. Pe doi este mișcarea populistă ”Există un Astfel de Popor”