Antena Meniu Search
x

Alegeri cu miză pentru românii din Regat

Britanicii îşi aleg azi parlamentarii, într-un scrutin cu miză mare şi pentru românii stabiliţi în Regat

Vezi și

Britanicii îşi aleg azi parlamentarii, într-un scrutin cu miză mare şi pentru românii stabiliţi în Regat

După o campanie electorală în care politicienii britanici nu au fost prietenoşi cu imigranţii, ultimele sondaje arată că niciun partid nu va obţine majoritatea necesară formării guvernului. Cei 250 de mii de români care trăiesc în Marea Britanie aşteaptă deznodământul scrutinului, care îi priveşte în mod direct. 

Chiar în ziua alegerilor parlamentare, 50 de români din Botoşani s-au instalat cu tot cu bagaje, în buricul Londrei, la Marble Arch. De trei ani, britanicii au încercat să-i expulzeze, dar, de fiecare dată, ei s-au întors. Cei de la Marble Arch nu ştiu nici că, în ultimii ani, au stârnit dezbateri şi că au fost daţi ca exemplu de politicienii britanici, atunci când vorbeau despre imigranţii români. Imigraţia a fost una dintre temele acestei campanii electorale, spre nemulţumirea comunităţii româneşti din Regat.

Rezultatul alegerilor din Marea Britanie este privit cu mult interes de catre cei 250 de mii de romani stabiliti aici, in Regatul Unit. Si asta deoarece, de acest rezultat depinde usurinta cu care romanii se vor descurca in Regatul Unit, in anii urmatori.

Sondajele arată că alegerile nu vor avea un câştigător clar, scorul dintre conservatori şi laburişti fiind foarte strâns. Pentru a guverna, unul dintre cele două partide trebuie să câştige sprijinul celorlalte formaţiuni, pentru a forma o coaliţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Alegeri cu miză pentru românii din Regat