Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alegeri în Franța. Extrema dreaptă va câștiga legislativele, dar nu va reuși să obțină majoritatea absolută - Sondaj

Partidul de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN), condus de Marine Le Pen, se va plasa pe prima poziţie în al doilea tur al alegerilor parlamentare anticipate ce au loc duminică în Franţa, dar nu va reuşi să obţină o majoritate absolută, indică un sondaj realizat de OpinionWay, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 05.07.2024 , 09:55

Alegeri în Franța. Extrema dreaptă va câștiga alegerile parlamentare, dar nu va reuși să obțină majoritatea absolută - Sondaj
Alegeri în Franța. Extrema dreaptă va câștiga alegerile parlamentare, dar nu va reuși să obțină majoritatea absolută - Sondaj - Profimedia Images

Sondajul arată că RN ar urma să obţină între 205 şi 230 de voturi duminică, cu mult peste cele 145-175 de locuri al alianţei de stânga Noul Front Popular.

Poziţia a treia ar urma să fie ocupată de blocul centrist care îl susţine pe preşedintele Emmanuel Macron, cu 130-162 de locuri.

Pentru o majoritate absolută în camera inferioară a parlamentului francez este nevoie de cel puţin 289 din cele 577 de mandate de deputat.

Articolul continuă după reclamă

Dezastru pentru Macron

În urma primului tur al alegerilor legislative anticipate din Franţa, convocate după decizia preşedintelui Macron de a dizolva parlamentul, extrema dreaptă s-a clasat la mare distanţă pe primul loc, cu 33,2-33,5% din sufragii.

Pe poziţia secundă s-a plasat Noul Front Popular (28,1-28,5% din voturi), iar pe locul trei blocul de centru, cu 21-22,1% din voturi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unui furt de date?
Observator » Stiri externe » Alegeri în Franța. Extrema dreaptă va câștiga legislativele, dar nu va reuși să obțină majoritatea absolută - Sondaj