Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS: Republicanul Donald Trump este noul PREŞEDINTE al Statelor Unite ale Americii (VIDEO)

REZULTATE ALEGERI SUA. Pepublicanul Donald Trump este noul preşedinte al Statelor Unite, după ce a obţinut susţinerea a 10 electori în statul Wisconsin, anunţă Washington Post şi Associated Press.

REZULTATE ALEGERI SUA. Pepublicanul Donald Trump este noul preşedinte al Statelor Unite, după ce a obţinut susţinerea a 10 electori în statul Wisconsin, anunţă Washington Post şi Associated Press.

UPDATE 09:40 Republicanul Donald Trump este noul preşedinte al Statelor Unite

Description: Republicanul Donald Trump este noul preşedinte al Statelor Unite, după ce a obţinut susţinerea a 10 electori în statul Wisconsin, anunţă Washington Post şi Associated Press.

Trump a mai obţinut şi susţinerea unui elector din Maine, astfel că a ajuns la 278 de electori.

Pentru a deveni preşedinte, el avea nevoie de susţinerea a cel puţin 270 de electori.

UPDATE 08:45 - Trump mai are nevoie de trei electori pentru a deveni preşedintele Statelor Unite ale Americii

Republicanul Donald Trump a câştigat cei trei electori din statul Alaska, potrivit proiecţiei CNN, şi mai are nevoie de unul singur pentru a deveni noul preşedinte al Statelor Unite.

Rivala sa democrată, Hillary Clinton, are numai 215 electori.

Alaska a fost ultimul stat care a votat în alegerile prezidenţiale, iar secţiile de vot s-au închis la 8 ora României

UPDATE 08:42 - Trump a câştigat Pennsylvania

Republicanul Donald Trump a câştigat în Pennsylvania, ceea ce îi aduce încă 20 de electori, potrivit unei proiecţii Associated Press.

Cu 264 de electori, din totalul de 270 de care are nevoie, Trump se află în prezent la un pas de victorie.

Pennsylvania se afla printre statele unde Hillary Clinton era obligată să câştige pentru a avea o şansă la Casa Albă.

UPDATE 08:00 - Secţiile de vot s-au închis pe tot teritoriul SUA. America așteaptă rezultatul votului din ultimele opt state

REZULTATE ALEGERI SUA. Ultimele secţii de vot pentru alegerile prezidenţiale s-au închis în Statele Unite, la 8 ora României.

REZULTATE ALEGERI SUA. Alaska a fost ultimul stat american care a votat. De regulă, câştigătorul alegerilor era clar până la ora închiderii secţiilor din micul stat cu trei electori în Colegiul Electoral.

REZULTATE ALEGERI SUA. De această dată, însă, cursa este foarte strânsă şi niciunul dintre cei doi candidaţi nu a obţinut încă cei 270 de electori de care are nevoie pentru a deveni noul preşedinte al Statelor Unite.

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump este creditat în prezent cu 244 de electori, iar Hillary Clinton cu 215.

REZULTATE ALEGERI SUA. Mass-media americană nu a dat încă proiecţii pentru Michigan, Wisconsin, Arizona, New Hampshire, Pennsylvania, Minnesota, Maine şi Alaska.

UPDATE 07:15 - Trump a câştigat alegerile în Iowa şi a mai adăugat şase electori în tabăra sa

REZULTATE ALEGERI SUA. Republicanul Donald Trump a câştigat alegerile în Iowa şi a mai adăugat şase electori în tabăra sa, potrivit unei proiecţii CNN.

REZULTATE ALEGERI SUA. CNN nu a prezentat deocamdată o proiecţie pentru statul Utah. Pe de altă parte Associated Press l-a creditat pe Trump cu victoria în acest stat.

REZULTATE ALEGERI SUA. În cazul în care atât proiecţiile CNN, cât şi cele ale AP se confirmă, Trump mai are nevoie de numai 26 de electori pentru a fi ales preşedinte.

UPDATE 07:10 - Trump a câştigat alegerile în Utah

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump a câştigat alegerile din Utah şi are în prezent 238 de electori din totalul de 270 de care are nevoie pentru a deveni preşedinte al Statelor Unite, arată proiecţiile Associated Press.

REZULTATE ALEGERI SUA. Trump mai are nevoie de numai 32 de electori.

REZULTATE ALEGERI SUA. Rivala sa, Hillary Clinton, are 209 voturi în Colegiul Electoral.

REZULTATE ALEGERI SUA. De regulă, Utah este o victorie sigură pentru republicani. Însă anul acesta, prezenţa candidatului independent Evan McMullin, a schimbat calculele de anul acesta, pentru că a atras un număr important de alegători conservatori.

REZULTATE ALEGERI SUA. În Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Arizona, New Hamshire, Nevada şi Iowa, cursa este prea strânsă pentru a face proiecţii.

UPDATE 07:00 -  IMAGINI incredibile din tabăra democratei Hillary Clinton, după aflarea primelor rezultate (LIVE VIDEO)

Peste "cartierul general" al lui Hillary Clinton, care şi-a pregătit petrecerea de după anunţul rezultatelor alegerilor la Centrul de Convenţii Jacob K. Javits, din New York, s-a aşternut liniştea, după aflarea primelor rezultate parţiale.

Victoriile candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump, în scrutinele din mai multe state-cheie, a provocat nervozitate în rândurile susţinătorilor contracandidatei sale, democrata Hillary Clinton, care aşteaptă în tăcere, dar cu sufletul al gură rezultatele acestor alegeri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei doi candidaţi la preşedinţia SUA, Hillary Clinton şi Donald Trump, s-au pregătit complet diferit să îşi sărbătorească eventuala victorie în alegeri. Spre uimirea tuturor, Trump a planificat o petrecere relativ mică, faţă de cea a rivalei sale democrate.

"Este o petrecere privată”, „Locurile sunt foarte limitate”, „Dacă primiţi acest e-mail, nu am putut să vă acredităm pentru Petrecerea Victoriei lui Donald J. Trump”, acestea sunt numai câteva dintre răspunsurile primite săptămâna aceasta de sute de persoane – susţinători, critici şi jurnalişti – care au cerut să fie trecuţi pe lista cu invitaţi la petrecerea pe care ar urma să o organizeze Trump marţi, după anunţarea rezultatelor votului.

UPDATE 07:00 - Trump a câştigat în 23 de state şi are susţinerea a 232 de electori; Clinton a obţinut 17 victorii şi 209 electori

REZULTATE ALEGERI SUA. Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a obţinut până în prezent victorii în 22 de state americane şi a obţinut susţinerea a 232 de electori, devansându-şi rivala, pe Hillary Clinton, care a câştigat în 17 state şi a obţinut susţinerea a 209 electori, potrivit proiecţiilor CNN.

REZULTATE ALEGERI SUA. Printre cele mai importante victorii ale lui Donald Trump se numără Florida, cu 29 de electori, dar şi Ohio, stat pe care Clinton se aştepta să îl câştige. Carolina de Nord a trecut de asemenea, în tabăra lui Trump, căruia i-a asigurat 15 electori.

REZULTATE ALEGERI SUA. În ceea ce o priveşte pe candidata democrată, aceasta a câştigat, printre altele, California (55 de electori) şi New York (29).

REZULTATE ALEGERI SUA. O surpriză neplăcută a făcut-o statul Virginia, unde Clinton a câştigat la diferenţă foarte mică de voturi.

REZULTATE ALEGERI SUA. În Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Arizona, New Hamshire, Nevada, Iowa şi Utah, cursa este prea strânsă pentru a face proiecţii.

REZULTATE ALEGERI SUA. Trump a obţinut 48,5% din votul popular, adică aproape 50 de milioane dintre sufragiile numărate, potrivit Associated Press.

REZULTATE ALEGERI SUA. Clinton a primit circa 47.500.000 de sufragii, adică 46,9%.

UPDATE 06:40 - Lupta devine din ce în ce mai strânsă

REZULTATE ALEGERI SUA. Associated Press anunță victoria lui Donald Trump în Georgia şi victoria lui Hillary Clinton în statul Washington.

REZULTATE ALEGERI SUA. Potrivit ultimelor rezultate, Trump conduce cu 48,5 la sută, iar Hillary Clinton are 47 la sută dintre sufragii.

UPDATE 06:25 - Clinton a câştigat alegerile în Oregon şi a obţinut încă şapte electori

REZULTATE ALEGERI SUA. Democrata Hillary Clinton a câştigat alegerile în Oregon şi a obţinut încă şapte electori, potrivit unei proiecţii CNN.

REZULTATE ALEGERI SUA. De asemenea, Donald Trump va primi patru dintre cei cinci electori puşi în joc în Nebraska, nu trei, cum anunţa prima propiecţie din stat.

REZULTATE ALEGERI SUA. Astfel, Clinton se bucură în prezent de susţinerea a 197 de electori, în timp ce Trump are 216.

REZULTATE ALEGERI SUA. Potrivit analiştilor, Michigan şi Wisconsin ar putea fi statele care vor decide cine va fi următorul preşedinte al SUA. În ambele, Trump conduce, potrivit rezultatelor parţiale.

UPDATE 16:15 - Donald Trump câştigă în Carolina de Nord şi obţine susţinerea a încă 15 electori

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump câştigă în Carolina de Nord şi obţine susţinerea a încă 15 electori, potrivit unei proiecţii CNN.

REZULTATE ALEGERI SUA. Acest lucru îi asigură susţinerea a 215 electori.

REZULTATE ALEGERI SUA. Carolina de Nord era unul dintre statele pe care republicanul trebuia să le câştige pentru a avea şanse să ajungă la Casa Albă.

UPDATE 06.02: Clinton a câştigat în California, stat cu cel mai mare număr de electori

REZULTATE ALEGERI SUA. Hillary Clinton a câştigat în California, stat cu cel mai mare număr de electori, 55, potrivit proiecţiilor CNN.

REZULTATE ALEGERI SUA. De asemenea, democrata a câştigat în Hawaii, stat cu patru electori.

REZULTATE ALEGERI SUA. Republicanul Donald Trumo a câştigat în Idaho, stat cu patru electori.

REZULTATE ALEGERI SUA. Astfel, Clinton are în prezent 190 de electori, în timp ce Trump are 200 de electori.

UPDATE 05.55: Trump a câştigat în Florida

REZULTATE ALEGERI SUA. Republicanul Donald Trump a câştigat Florida, stat extrem de disputat, ce are 29 de electori în Colegiul Electoral, potrivit unei proiecţii AP.

REZULTATE ALEGERI SUA. Republicanul a ajuns la 196 de electori.

UPDATE 05.48: Clinton câştigă în Virginia şi Colorado şi ajunge la 131 de electori

REZULTATE ALEGERI SUA. Candidata democrată Hillary Clinton va câştiga în Virginia, stat cu 13 electori, potrivit unei proiecţii CNN. Agenţia Reuters anunţă victoria fostei şefe a diplomaţiei şi în Colorado, stat cu nouă electori.

REZULTATE ALEGERI SUA. În aceste condiţii, Clinton a obţinut susţinerea a 131 de electori, din totalul de 270 de care are nevoie pentru a câştiga cursa pentru Casa Albă.

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump se bucură de susţinerea a 167 de electori.

REZULTATE ALEGERI SUA. Potrivit analiştilor, Clinton trebuie neapărat să câştige în Pennsylvania, Virginia, New Hampshire şi Michigan.

REZULTATE ALEGERI SUA. În Florida, cursa este extrem de strânsă, iar estimările s-au schimbat de mai multe ori pe parcursul numărării voturilor. După numărarea a 95% din sufragii, Donald Trump conduce, însă, cu 49,2% din sufragii, faţă de 47,7% Hillary Clinton.

REZULTATE ALEGERI SUA. În Michigan, unde au fost numărate 29,% din voturi, Trump conduce cu 49.% din sufragii (937.388), faţă de 46% (879.968) obţinute de Clinton.

REZULTATE ALEGERI SUA. O surpriză neplăcută pentru democraţi o reprezintă statul Wisconsin, un fief al lui Obama, ce pune în joc 10 electori. Potrivit rezultatelor parţiale, anunţate după numărarea a aproape 50% din voturi, Trump a obţinut deocamdată 48,6% din voturile numărate (738.802), în timp ce Clinton are 46,2% din sufragii (701.845).

UPDATE 05.28: Trump câştigă în Ohio, stat cu 18 electori

REZULTATE ALEGERI SUA. Republicanul Donald Trump va câştiga statul Ohio, care a pus în joc 18 electori, potrivit unei proiecţii CNN.

REZULTATE ALEGERI SUA. Niciun candidat republican nu a câştigat cursa pentru Casa Albă fără a câştiga votul în Ohio.

REZULTATE ALEGERI SUA. În prezent, Donald Trump se bucură de susţinerea a 167 de electori, faţă de 104 Hillary Clinton.

UPDATE 05.26: Donald Trump a câştigat în Minnesota şi a obţinut susţinerea a încă 10 electori, ajungând la 149

REZULTATE ALEGERI SUA. Donald Trump a câştigat în Minnesota şi a obţinut susţinerea a încă 10 electori, ajungând la 149, potrivit proiecţiilor CNN.

REZULTATE ALEGERI SUA. Democrata Hillary Clinton are în prezent susţinerea a 109 alegători.

REZULTATE ALEGERI SUA. Potrivit analiştilor, Clinton trebuie neapărat să câştige în Pennsylvania, Virginia, New Hampshire şi Michigan.

REZULTATE ALEGERI SUA. În Florida, cursa este extrem de strânsă, iar estimările s-au schimbat de mai multe ori pe parcursul numărării voturilor. După numărarea a 95% din sufragii, Donald Trump conduce, însă, cu 49,2% din sufragii, faţă de 47,7% Hillary Clinton.

REZULTATE ALEGERI SUA. În Michigan, unde au fost numărate 29,% din voturi, Trump conduce cu 49.8% din sufragii (724.112), faţă de 45% (circa 655.000) obţinute de Clinton.

UPDATE 05.08: Trump o devansează pe Clinton la votul popular, potrivit rezultatelor parţiale ale votului

REZULTATE ALEGERI SUA. La nivel naţional, Trump are 48,9% din voturi, iar Hillary Clinton are 47% din sufragii, potrivit rezultatelor parţiale anunţate după numărarea a 44% din sufragii, relatează CNN.

REZULTATE ALEGERI SUA. Astfel, Trump a fost votat de 29.008.268 de alegători şi o devansează pe Clinton cu 1.153.447 de voturi.

REZULTATE ALEGERI SUA. Fosta şefă a diplomaţiei a obţinut 27.854.821 de voturi.

UPDATE 01:00 - S-au închis primele secţii de vot

REZULTATE ALEGERI SUA. Primele secţii de vot s-au închis la 01.00 ora României, în statele republicane Kentucky şi Indiana, state tradiţional republicane.

Televiziunile publică proiecţii, care iau în calcul atât exit-pollurile, cât şi numărătoarea parţială a voturilor.

UPDATE 18:20 - Republicanul Donald Trump a votat la o şcoală publică din Manhattan

REZULTATE ALEGERI SUA. Republicanul Donald Trump a votat la ora locală 11.00 (18.00 ora României) împreună cu soţia sa la o şcoală publică din Manhattan, New York. Prezidenţiabilul republican a votat pentru a doua oară în viaţa lui şi a fost întâmpinat atât de protestatari, cât şi de susţinători, transmite CNN.

REZULTATE ALEGERI SUA. Agenţii serviciilor secrete au închis complet circulaţia în zona secţiei de vot, unde a trebuit să voteze Donald Trump.

REZULTATE ALEGERI SUA. ”O decizie grea”, a susţinut prezidenţiabilul, după ce a fost întrebat cu cine a votat.

Miliardarul republican a declarat că ziua alegerilor se desfăşoară fără probleme până în acest moment şi chiar a luat o brioşă de la un copil din secţia de vot.

UPDATE 17:00 - Cozi lungi s-au format la primele ore ale dimineţii la secţiile de vot din Carolina de Nord

REZULTATE ALEGERI SUA. Statul american ar putea să se confrunte cu o prezenţă istorică la urne în aceste alegeri prezidenţiale, transmite ABC News.

REZULTATE ALEGERI SUA. Autorităţile locale au anunţat că 43% dintre alegătorii înregistraţi au votat anticipat în districtul Wake. Acest vot anticipat ar putea să ajute la reducerea timpului de aşteptare pentru cei care s-au aşezat la cozi de la primele ore ale dimineţii doar pentru a-şi vota preşedintele.

UPDATE 15:00 - Democrata Hillary Clinton a votat într-o secţie din localitatea New Castle, New York

REZULTATE ALEGERI SUA. Democrata Hillary Clinton a votat la ora locală 8.00 (15.00 ora României) într-o secţie de vot din localitatea New Castle din statul New York. Reşedinţa Clinton este situată în cartierul Chappaque din localitatea New Castle. Prezidenţiabila democrată a fost însoţită la urne de soţul ei, Bill Clinton.

REZULTATE ALEGERI SUA. Sute de persoane au venit în faţa secţiei de vot din localitatea New Castle pentru a-i întâmpina pe Hillary şi Bill Clinton.

REZULTATE ALEGERI SUA. Hillary Clinton a declarat în faţa jurnaliştilor că este pregătită să-şi asume responsabilitatea mandatului prezidenţial.

REZULTATE ALEGERI SUA. ”Atât de mulţi oameni îşi pun speranţele în rezultatele acestor alegeri, ce înseamnă pentru ţara noastră. Voi face tot ce pot mai bine, dacă sunt destul de norocoasă pentru a câştiga astăzi”, a precizat prezidenţiabila democrată.

UPDATE 13:10 - Primele secţii de votare s-au deschis marţi, în Statele Unite, într-un scrutin prezidenţial - între democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump - urmărit de întreaga lume.

REZULTATE ALEGERI SUA. Democrata şi-a încheiat ultimul miting marţi, cu câteva ore înainte de deschiderea primelor urne, îndemnându-i pe americani să aleagă viziunea unei "Americi pline de speranţă, primitoare şi generoase".

REZULTATE ALEGERI SUA. Americanii au început să voteze pe Coasta de Est de la ora locală 6.00 (13.00, ora României).

REZULTATE ALEGERI SUA. Însă numele învingătorului va fi cunoscut abia după ora locală 22.00 (miercuri, 5.00, ora României).

UPDATE 08:40 - Hillary Clinton a câştigat marţi în prima localitate care a votat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Dixville Notch, din New Hampshire.

REZULTATE ALEGERI SUA. Clinton a obţinut patru voturi, iar Donald Trump a obţinut două.

REZULTATE ALEGERI SUA. Locuitorii din Dixville Notch, New Hampshire, sunt primii care votează în alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Prin tradiţie, persoanele cu drept de vot se strâng la miezul nopţii şi votează. Rezultatele sunt anunţate câteva minute mai târziu.

REZULTATE ALEGERI SUA. Anul acesta au fost înregistrate opt persoane să voteze, cu una mai multe decât de obicei. Nancy De Palma, care lucrează în localitate, s-a înregistrat cu numai câteva minute înainte de deschiderea urnelor.

REZULTATE ALEGERI SUA. Trump şi-a început ultima zi de campanie în Florida, după care s-a dus în North Carolina, Pennsylvania, New Hampshire şi Michigan.

Clinton a început în Pennsylvania, după care s-a dus în Michigan, s-a întors în Pennsylvania şi apoi s-a dus în North Carolina.

REZULTATE ALEGERI SUA. Distanţa în sondaje s-a redus în ultimele zile, însă Clinton este considerată în continuare favorită şi este creditată cu cele mai mari şanse să obţină votul a 270 din cei 538 de electori, de care are nevoie pentru învinge în scrutinul prezidenţial

REZULTATE ALEGERI SUA. Ea deţine un avans de două puncte procentuale în faţa lui Trump, potrivit unei medii a scorurilor obţinute în cele mai importante sondaje de opinie la nivel naţional.

REZULTATE ALEGERI SUA. Lupta este stânsă şi în statele-cheie, însă democrata are de obţinut un număr mai mic de victorii în aceste state-cheie decât Trump pentru a deveni prima preşedintă din istoria americană.

REZULTATE ALEGERI SUA. Hillary Clinton şi Donald Trump au tras ultimele "cartuşe" luni, în mitinguri în care au încercat să-i convingă pe indecişi, în ultima zi a unei campanii prezidenţiale de o violenţă fără precedent şi al cărei rezultat, cu o zi înainte de scrutin, rămânea foarte nesigur, relatează Reuters.

REZULTATE ALEGERI SUA. Anchete de opinie o creditau pe candata democrată cu un uşor avans, însă fosta Prima Doamnă ştie că nu poate să lase garda jos în faţa unui Donald Trump care a elecrizat dezbateri şi a dezvăluit, prin stilul său agresiv, o disensiune profundă, până acum subiacentă, în naţiunea americană.

REZULTATE ALEGERI SUA. Cu doar câteva ore înainte de "Election Day", un sondaj Economist-YouGov o credita cu un avans de patru puncte procentuale pe candidata democrată, cu 45% din intenţiile de vot, în timp ce proiectul Reuters/State of the Nation îi atribuia 303 mari electori probabili lui Hillary Clinton şi 235 lui Donald Trump.

Pentru a-i succede lui Barack Obama în fotoliul de la Casa Albă, unul dintre ei are nevoie de cel puţin 270 de mari electori.

REZULTATE ALEGERI SUA. Şansele lui Trump vor depinde de rezultatul pe care-l va onbţine în Florida, North Carolina, Ohio şi Michigan - unde sondajele îi plasează pe cei doi candidaţi cot la cot -, dar şi în Pennsylvania - unde Clinton este creditată cu un avans de trei puncre procentuale. Pentru a obţine victoria, este necesar ca Trump să iasă învingător în toate aceste state.

REZULTATE ALEGERI SUA. În cazul în care Trump pierde în două dintre statele Florida, Michigan şi Pennsylvania, Clinton practic va câştiga alegerile.

REZULTATE ALEGERI SUA. Hillary Clinton şi Donald Trump şi-au programat mitingurile de luni conştienţi de necesitatea de a-şi face campanie până la capăt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » BREAKING NEWS: Republicanul Donald Trump este noul PREŞEDINTE al Statelor Unite ale Americii (VIDEO)