Antena Meniu Search
x

Alegerile din 2024. Cele trei variante discutate de PNL în şedinţă la Sinaia: "Am fost suficient de răbdători"

Şedinţă a conducerii PNL, la Sinaia. Liberalii analizează în BPN trei variante pentru alegerile din 2024. "Prin Noi Înşine", în alianţă cu PSD sau într-o largă coaliţie de dreapta. Opinia majoritară în partid este ca să meargă pe cont propriu

de Redactia Observator

la 03.11.2023, 12:06

Alegerile din 2024. Cele trei variante discutate de PNL în şedinţă la Sinaia: "Am fost suficient de răbdători"
Alegerile din 2024. Cele trei variante discutate de PNL în şedinţă la Sinaia: "Am fost suficient de răbdători" - Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Liberalii analizează, vineri, în şedinţa Biroului Politic Naţional, care se desfăşoară la Sinaia, trei variante privind abordarea anului electoral 2024, respectiv dacă vor participa pe liste proprii, într-o alianţă electorală alături de PSD sau într-o largă coaliţie de dreapta, relatează Agerpres

Surse politice au precizat că cele trei variante sunt "Prin noi înşine", alături de PSD într-o alianţă electorală sau într-o largă coaliţie de dreapta, iar în analiză se folosesc sondajele de opinie realizate la nivel naţional şi 45 de cercetări sociologice la nivel local şi judeţean. În luarea deciziei sunt consultaţi şefii de filiale, precum şi foştii preşedinţi ai PNL, preşedinţii liberali ai Consiliilor judeţene şi primarii municipiilor reşedinţă de judeţ.

"Prin noi înşine am reuşit de-a lungul istoriei. Prin noi înşine vom reuşi să abordăm alegerile din 2024 şi să le câştigăm, să dăm preşedintele României, pentru că nu există altă soluţie pentru dezvoltarea României. Suntem aici să stabilim strategia şi direcţia. Avem nevoie ca pe baza acestor valori să ne asumăm obiectivele. Pentru îndeplinirea lor avem clar nevoie de o strategie şi un plan", a spus liderul partidului, Nicolae Ciucă, în debutul şedinţei, potrivit unor surse liberale. Joi seara, conducerea PNL s-a întâlnit cu miniştrii liberali, care au prezentat un raport al activităţii.

Nicolae Ciucă, în şedinţa PNL: Prin noi înşine vom reuşi să abordăm alegerile din 2024 şi să le câştigăm

Pe acelaşi subiect

Liderul PNL a transmis liberalilor la la Sinaia, că ”Prin noi înşine” vor reuşi să abordeze alegerile din 2024 şi să le câştige şi să dea preşedintele României, el precizând că, "din punct de vedere politic, au fost suficient de răbdători". Preşedintele PNL le-a cerut colegilor "să aibă în continuare capacitatea de răbdare la guvernare şi atitudinea faţă de campania electorală şi competiţia pentru 2024" şi a precizat că nu vor accepta altceva decât tot responsabilitate şi onestitate de la orice partener.

"Prin noi înşine am reuşit de-a lungul istoriei. Prin noi înşine vom reuşi să abordăm alegerile din 2024 şi să le câştigăm. Să dăm Preşedintele României. Pentru că nu există altă soluţie pentru dezvoltarea României. Suntem aici să stabilim strategia şi direcţia. Avem nevoie ca pe baza acestor valori să ne asumăm obiectivele. Pentru îndeplinirea lor avem clar nevoie de o strategie şi un plan. Trebuie să dezvoltăm propriile obiective, propriile linii în conformitate cu ce am asumat ca partid", a spus preşedintele PNL în deschiderea şedinţei Biroului Politic, potrivit news.ro.

"Din punct de vedere politic cred că am fost suficient de răbdători şi vă cer să avem în continuare capacitatea de răbdare la guvernare şi atitudinea faţă de campania electorală şi competiţia pentru 2024", a mai spus liderul PNL.

"Noi ne tot asumam echilibrul şi responsabilitatea din partea PNL, dar nu fără ca ceilalţi să ţină cont de această onestitate şi trăsătură de caracter pentru ce înseamnă stabilitatea României şi exercitarea actului de guvernare. Sigur că vom fi mereu responsabili şi echilibraţi că aşa suntem noi. Dar nu vom accepta altceva decât tot responsabilitate şi onestitate de la orice partener", a subliniat preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a mai afirmat că fiecare dintre miniştrii PNL poate fi analizat. "Avem cea mai bună echipă de miniştri care s-a angajat sa facă treaba. Nu e deloc simplu. Şi-au îndeplinit obiectivele. Important e că am avut şi avem puterea să spunem ce am făcut bine, să putem spune ce nu am îndeplinit. Asa e şi într-o familie, acasă, spui onest ce ai făcut bine şi ce nu ai reuşit. Trebuie să ai puterea să recunoşti, să îndrepţi, să treci mai departe. Acelaşi lucru să îl facem şi cu programul de guvernare", a completat Ciucă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Alegerile din 2024. Cele trei variante discutate de PNL în şedinţă la Sinaia: "Am fost suficient de răbdători"