Antena Meniu Search
x

Aleksandr Lukaşenko: ”Armata Rusiei va ajunge în 24 de ore în Belarus, dacă se activează NATO”

Aleksandr Lukaşenko a declarat că armata rusă va ajunge în 24 de ore în Belarus, în cazul unei activări a NATO, însă a subliniat că la întâlnirea din weekend cu liderul de la Kremlin nu a abordat acest subiect.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.06.2021, 16:58

Aleksandr Lukaşenko: Armata Rusiei va ajunge în 24 de ore în Belarus, dacă se activează NATO
Aleksandr Lukaşenko: Armata Rusiei va ajunge în 24 de ore în Belarus, dacă se activează NATO - Sputnik / Dmitry Astakhov via Hepta

Președintele din Belarus a spus, într-o declarație publicată marți, că nu a discutat cu Vladimir Putin despre eventualitatea unor transferuri de trupe ruseşti în Belarus sau crearea unor baze militare permanente ale Rusiei pe teritoriul țării, informează agenția de presă TASS.

“Nu am avut niciun fel de discuţii despre transferul permanent de trupe ruseşti în Belarus sau despre crearea vreunei baze militare. Nu avem nevoie de aşa ceva. Nu există nicio necesitate în acest sens deocamdată, conform conceptului de securitate militară a uniunii statale. Dacă va exista oarecare circumspecţie, dacă vom vedea o activare a NATO inclusiv până la un conflict militar, armata rusă va ajunge în 24 de ore în Belarus”, a afirmat, marţi, Lukaşenko, la o reuniune cu membrii Guvernului.

Aleksandr Lukaşenko a mai spus că în Belarus există infrastructură militară și că ”lașii din Occident nu au dreptul să ne acuze că am găzdui baze rusești sau chineze”.

”Uitaţi-vă mai bine la voi, căci voi vă instalaţi baze în Polonia”, stat membru UE şi NATO de la graniţa cu Belarus, a spus Lukaşenko.

Liderul de la Minsk a mai spus că în timpul discuțiilor cu Vladimir Putin de la Soci au fost abordate problemele cooperării cu Rusia privind complexul militar-industrial, inclusiv furnizarea armamentului modern. Potrivit acestuia, părțile nu au stabilit încă condițiile acestor livrări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Aleksandr Lukaşenko: ”Armata Rusiei va ajunge în 24 de ore în Belarus, dacă se activează NATO”