Antena Meniu Search
x

Disidentul rus Aleksei Navalnîi ar putea primi Premiul Nobel pentru Pace, după ce a fost otrăvit

Dizidentul Aleksei Navalnîi se simte mai bine şi se va întoarce în Rusia curând. Cel mai vocal opozant al lui Vladimir Putin a acordat un prim interviu de la Berlin în care a acuzat din nou Kremlinul că ar fi în spatele otrăvirii sale cu Noviciok. Provocările în calitate de lider al opoziţiei politice ruse i-ar putea aduce vineri distincţia Nobel pentru Pace.

de Redactia Observator

la 07.10.2020, 23:26

Vezi și
  • Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu Novichok, arată o investigație realizată la Spitalul Charité din Berlin
  • Disidentul este în continuare sub îngrijirea medicilor, dar starea lui de sănătate s-a îmbunătățit
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

Aleksei Navalnîi, activist: Mă simt mai bine acum, lucrez cu un fizioterapeut. Astăzi m-a învăţat cum să fac jonglerii.

Zâmbitor, relaxat şi pus pe glume, aşa a apărut Aleksei Navalnîi în primul său interviu după ce a ieşit din comă. Rivalul Kremlinului i-a povestit unui blogger rus cu peste 8 milioane de abonaţi că încă resimte efectele substanţei toxice.

Aleksei Navalnîi, activist: Mâinile mele tremură. Cu siguranţă aş fi protagonistul unei scene pe care să nu o uitaţi niciodată dacă ar fi să încerc să beau apă din sticlă.

Navalnîi l-a acuzat din nou pe Vladimir Putin că ar fi ordonat această posibilă tentativă de asasinare. Kremlinul neagă însă orice implicare.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: Este exact ca în cazul Skripal, există acuzaţii, dar nu sunt prezentate dovezi.

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice a confirmat ulterior rezultatele testelor laboratoarelor din Germania, Franţa şi Suedia: Aleksei Navalnîi a fost, fără dubiu, otrăvit cu un agent chimic din grupul Noviciok.

Heiko Mass, ministrul german de Externe: Este evident că orice folosire a armelor chimice este total inacceptabilă şi nu poate rămâne nesancţionată.

Provocările pe care le are de înfruntat Navalnîi în calitate de lider al opoziţiei politice din Rusia i-ar putea aduce vineri distincţia Nobel pentru Pace. Pe listă ar mai fi alţi 317 candidaţi, însă numele acestora nu va fi divulgat decât după 50 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Disidentul rus Aleksei Navalnîi ar putea primi Premiul Nobel pentru Pace, după ce a fost otrăvit