Antena Meniu Search
x

Alertă majoră pe Aeroportul din Amsterdam, declanșată din greșeală de căpitanul unui avion

O alertă de proporții a fost declanșată miercuri seară pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam, după un incident semnalat la bordul unui avion. Alerta a fost declanșată din greșeală de căpitanul unui avion.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 06.11.2019, 23:32

Forțe de poliție în aeroportul din Amsterdam
Alertă de securitate declanșată pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam, după un incident la bordul unui avion de pasageri - NOS

O alertă de proporții a fost declanșată miercuri seară pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam, după un incident semnalat la bordul unui avion. Presa locală a vorbit despre o posibilă luare de ostatici, după ce căpitanul aeronavei ar fi dat alarma. Masive forțe de poliție au fost mobilizate. În urma intervenției, pasagerii și membrii echipajului au fost preluați și duși în siguranță, au spus polițiștii olandezi. Ulterior însă, s-a dovedit că a fost o alertă falsă.

Autoritățile olandeze au fost puse în alertă în jurul orei locale 19.30 (ora României 20.30). Unele sectoare de pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam au fost evacuate în urma raportării unui incident la bordul unui avion de pasageri.

Trupe speciale olandeze trimise la aeroport

Potrivit BNO News, este vorba despre o aeronavă a companiei Air Europe, zborul UX1094, către Madrid. Anchetatorii nu au furnizat detalii, ci doar au spus că este vorba despre ”o situație suspectă” la bordul avionului.

Televiziunea Națională NOS, care citează surse din cadrul serviciilor de securitate, transmite că ar putea fi o luare de ostatici. Postul TV spune că un membru al echipajului ar fi declanșat alerta pentru caz de luare de ostatici la bordul avionului. BNO News precizează că alarma a fost dată chiar de căpitan. În acel moment, în aeronavă erau cel puțin 27 de pasageri și membri ai echipajului.

La aeroport a venit și trupe din Serviciul de Intervenții Speciale, care se ocupă cu astfel de situații. A fost activat și codul GRIP 3, pentru amenințări în care sunt vizate grupuri mari de oameni.

Alertă declanșată accidental de căpitan

După zeci de minute tensionate, surse din poliția militară olandeză au transmis că pasagerii și membrii echipajului au fost debarcați și sunt în siguranță.

Postul TV RTL News, care citează tot surse din securitate, anunță însă că a fost o alertă falsă. Ulterior, compania Air Europe a precizat că alarma a fost declanșată accidental de căpitanul aeronavei.  

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cursă Amsterdam - București, afectată de alertă

Incidentul a fost semnalat la Poarta D de pe Aeroportul Schiphol, unde se află aeronava companiei Air Europe. Traficul pe și spre aeroportul orașului olandez a fost afectat de incident.

Inclusiv decolarea unei curse de la Amsterdam către București a fost afectată. În avionul cu destinația România se află și Tudor Ionescu, solistul de la Fly Project.

Cursa risca să aibă o întârziere și de câteva ore, în funcție de evoluția situației pe aeroport, au spus surse de la Tarom. Ulterior, pasagerii au fost informați că decolarea către Otopeni va avea loc la 21.20 (Ora României 22.20).

Alertă și în gara din Utrecht

O alertă de securitate a fost declanșată tot miercuri seară și în gara din orașul olandez Utrecht. Alarma s-a dat la aproximativ o jumătate de oră de la incidentul de pe Schiphol.

Potrivit presei olandeze, cineva a activat alarma de incendiu. Situația s-a calmat însă după câteva minute, când s-a dovedit că nu a fost niciun pericol.

Alarme false în Italia și Belgia

Alte două alerte false au fost raportate miercuri seară în orașe europene. Una a fost pe Aeroportul Malpensa, cel mai mare din Milano. Terminalul 2 a fost evacuat pentru 20 de minute din cauze unei alerte cu bombă, care s-a dovedit a fi falsă, transmite Corriere della Serra. Alarma a pornit de la un pasager care ar fi avut în bagaj un obiect cu formă suspectă, dar care nu s-a dovedit a fi periculos.

În Belgia, pasagerii unui tren au fost blocați timp de 3 ore din cauza unei alerte cu anthrax, declanșată la bord, în timp ce cursa se afla în gara Denderleew. Potrivit HLN, garnitura avea ca destinație gara Aeroportului din Bruxelles. Alarma a pornit, de asemenea, de la un pachet suspect, care conținea o pungă cu un praf alb. Bagajul a fost preluat în siguranță de echipele speciale și dus la analiză, însă rezultatele vor fi anunțate abia joi. Pasagerii sunt în siguranță, au transmis autoritățile belgiene.

- Acest articol a fost actualizat -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Alertă majoră pe Aeroportul din Amsterdam, declanșată din greșeală de căpitanul unui avion