Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cinci ore de spaimă pentru americani, după un cutremur de 7,9 şi alertă de tsunami

A fost alertă de tsunami pe întreaga coastă de vest a Statelor Unite, după un cutremur de 7,9 pe Richter, care s-a produs în Alaska.

de Redactia Observator

la 23.01.2018 , 22:18

A fost alertă de tsunami pe întreaga coastă de vest a Statelor Unite, după un cutremur de 7,9 pe Richter, care s-a produs în Alaska. Oamenii au fost sfătuiţi să se adăpostească în zone înalte. Mulţi dintre ei şi-au părăsit locuinţele. Nouă replici s-au înregistrat în urma seismului. După aproape cinci ore de spaimă, alerta de tsunami a fost anulată.

A fost o cursă in timp record pentru supravieţuire. In mai putin de jumatate de ora, sute de masini s-au blocat la iesirile din orase . Oamenii au fugit spre zonele mai înalte. 

Sirenele de avertizare s-au auzit în oraşele de coastă. Valuri înalte de 10 metri au ameninţat Alaska.  

Vezi și

În zonele vizate de alerta de tsunami locuiesc şi mulţi români. Oamenii s-au temut că locuinţele lor ar putea fi inundate.  

Pe acelaşi subiect

Cutremurul care a creat panică în America de Nord a avut loc la miezul nopţii şi a pus în alertă inclusiv autorităţile din Hawaii, arhipelag aflat la aproape cinci mii de kilometri distanţă de Alaska.

Seismul puternic din capitala Indoneziei i-a scos în stradă pe locuitori. Oamenii aflaţi în centrul Jakartei au început să alerge în toate părţile, sperând că zgârie norii nu se vor prăbuşi peste ei. 

Doi cercetători americani au avertizat că 2018 va fi anul cutremurelor majore. Aceștia au prezis că cel puțin 20 de seisme puternice ar putea lovi regiunile tropicale în acest an. În 2017, au fost şase.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Cinci ore de spaimă pentru americani, după un cutremur de 7,9 şi alertă de tsunami