Antena Meniu Search
x

Alertă! Grupul terorist Stat Islamic a ajuns la câţiva kilometri de aeroportul din Bagdad

Combatanţii grupului terorist sunnit Stat Islamic au avansat în ultimele ore, ajungând la câţiva kilometri de aeroportul din Bagdad

Combatanţii grupului terorist sunnit Stat Islamic au avansat în ultimele ore, ajungând la câţiva kilometri de aeroportul din Bagdad

Potrivit corespondenţilor CNN, organizaţia teroristă este la doar câţiva kilometri de Bagdad, deşi duminică era la 20 de kilometri de capitala Irakului.

Generalul Martin Dempsey, comandantul Statului Major Interarme al SUA, a declarat zilele trecute că a fost necesară trimiterea unor elicoptere americane de tip Apache pentru respingerea unui atac asupra forţelor irakiene, la aproximativ 20 de kilometri de aeroportul din Bagdad.

Pe frontul din Siria, gruparea teroristă a avansat mult în ultimele săptămâni, în pofida raidurilor aeriene americane, fiind pe punctul de a ocupa oraşul Kobane, o zonă strategică situată la frontiera cu Turcia.

Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant) ocupă vaste regiuni din Siria şi Irak, unde a instaurat un "califat islamic". O coaliţie internaţională condusă de Statele Unite bombardează poziţii ale grupului terorist sunnit în Siria şi Irak.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Alertă! Grupul terorist Stat Islamic a ajuns la câţiva kilometri de aeroportul din Bagdad