Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alertă pentru români. Este cod roşu de vijelii, meteorologii anunţă rafale de peste 130 km/oră în mai multe regiuni din Croaţia

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că au fost emise coduri galben, portocaliu şi roşu privind intensificări la rafale ale vântului în Croaţia.

de Veronica Micu

la 03.09.2019 , 10:28

Alertă pentru români. Este cod roşu de vijelii, meteorologii anunţă rafale de peste 130 de km/oră în mai multe regiuni din Croaţia - Facebook

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că au fost emise coduri galben, portocaliu şi roşu privind intensificări la rafale ale vântului în Croaţia.

MAE anunţă cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Croaţia că Institutul Hidro-Meteorologic local a emis coduri roşu, portocalu şi galben de vreme nefavorabilă pentru mai multe regiuni. 

”Pentru data de 3 septembrie 2019, au fost emise coduri galben, portocaliu şi roşu privind intensificări la rafale ale vântului. Pentru canalul Velebit şi golfurile Kvarner şi Kvarnerić s-a emis cod roşu de vânt cu o viteză de peste 130 km/h, însoţit de descărcări electrice.

Articolul continuă după reclamă

Regiunile Rijeka, nordul Dalmaţiei şi Istra se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt puternic, iar regiunile Zagreb, Gospić, Split, centrul şi sudul Dalmaţiei se află sub avertizare meteorologică cod galben de vânt. Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în transportul maritim şi în furnizarea energiei electrice”, anunţă MAE într-un comunicat.

Alertă pentru românii care merg în Croaţia

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Naţional https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Alertă pentru români. Este cod roşu de vijelii, meteorologii anunţă rafale de peste 130 km/oră în mai multe regiuni din Croaţia