Meniu
Search
x

Alertă sanitară în capitala Franței. Româncă din Paris: "Oamenii sunt foarte obosiţi, sunt foarte plictisiţi, sunt lipsiţi de motivaţie"

Restricţiile se întorc în forţă în Paris. A fost decretat nivel maxim de alertă sanitară din cauza coronavirusului. Se închid baruri, piscine şi săli de sport, însă restaurantele vor putea servi clienţi în continuare până la ora 22. Autorităţile nu au avut de ales, sunt peste 200 de focare de coronavirus în Paris. De altfel, situaţia pare scăpată de sub control în Franţa, în ultimele trei zile, numărul de noi cazuri s-a apropiat de 42.000. Cu restricţii similare se confruntă şi Spania, Olanda sau Danemarca, iar în Cehia a fost decretată, din nou, stare de urgenţă. 

De Amalia Dascălu la 05.10.2020, 23:13
Vezi și
  • În vestul Europei se reimpun restricții, din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri
  • Lupta cu pandemia de coronavirus, departe de a se încheia
  • Cele mai importante știri ale zile sunt la Observatorul orei 19

Didier Lallement, prefect Paris: Începând de mâine, toate barurile trebuie să se închidă. Restaurantele pot rămâne deschise dacă respectă strict noul protocol de sănătate.

Este scenariul de care ne temem toţi şi care în Paris devine deja realitate de mâine. Pentru următoarele două săptămâni, autorităţile franceze au declarat stare de alertă maximă din cauza coronavirusului, în capitală şi în alte trei departamente vecine. Restaurantele pot rămâne deschise până la ora 22, doar dacă respectă reguli sanitare stricte.

Laura Filitov, romancă din Paris: Acest protocol, care se impune în plus restaurantelor, ar putea să se impună şi barurilor.

Piscinele şi sălile de sport vor fi închise. Se interzic orice activităţi desfăşurate în corturi, iar nunţile se vor limita strict la ceremonia cununiei, fără petrecere ulterioară.

Laura Filitov, romancă din Paris: Au fost loviţi exact acolo unde cred că îi doare cel mai tare. Oamenii sunt foarte obosiţi, sunt foarte plictisiţi, sunt lipsiţi de motivaţie.

Restricții și peste Ocean

Nu doar marile oraşe din Europa sunt însă afectate. Situaţia pare scăpată de sub control şi în New York, unde, la fel ca în primăvară, se vor impune restricţii în anumite zone.

Bill de Blasio, primar New York City: Începând de miercuri dimineaţa, şcolile publice şi private se vor închide. Restaurantele nu vor mai putea servi clienţi nici în interior, nici la terase.

De la Antipozi vin veşti bune. Noua Zeelandă a învins şi al doilea val de COVID, iar în Australia oamenii vor ca acest an să fie dat uitării cât mai rapid şi au început să decoreze casele pentru Crăciun.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Alertă sanitară în capitala Franței. Româncă din Paris: "Oamenii sunt foarte obosiţi, sunt foarte plictisiţi, sunt lipsiţi de motivaţie"