Antena Meniu Search
x

Alertă! Un al doilea ATAC armat a avut loc la Copenhaga

Un al doilea atac armat a avut loc la Copenhaga la aproximativ zece ore după primul incident armat, produs sâmbătă după-amiază, şi soldat cu un mort şi trei răniţi

Un al doilea atac armat a avut loc la Copenhaga la aproximativ zece ore după primul incident armat, produs sâmbătă după-amiază, şi soldat cu un mort şi trei răniţi

UPDATE 10:00 Poliţia daneză anunţă că l-a împuşcat pe presupusul autor al atacurilor de la Copenhaga

Poliţia din Copenhaga a anunţat duminică dimineaţa că l-a împuşcat mortal pe bărbatul despre care afirmă că este autorul atacurilor armate din Copenhaga, relatează BBC News online.

Poliţia a anunţat că înregistrări ale camerelor de supraveghere sugerează că bărbatul pe care l-a ucis duminică dimineaţa a comis ambele atacuri şi că nu sunt implicate alte persoane. Bărbatul considerat suspect a fost împuşcat în apropiere de staţia Nørrebro din Copenhaga duminică dimineaţa, imediat după ora locală 5.00 (6.00, ora României).

"Presupunem că acelaşi vinovat se află în spatele ambelor incidente şi presupunem totodată că... vinovatul împuşcat de către echipa de intervenţie a poliţiei este persoana din spatele ambelor asasinate", a declarat Torben Molgaard Jensen, şeful poliţiei daneze, într-o conferinţă de presă.

El a anunţat că poliţia îşi va păstra prezenţa importantă în capitala daneză.

Nivelul alertei la Copenhaga a fost ridicat după cele două atacuri armate, potrivit unui corespondent BBC

Duminică dimineaţa, poliţia a anunţat că ţinea sub supraveghere o adresă din cartierul Norrebro, aşteptând ca locuitorul să se întoarcă.

Poliţia locală a anunţat că focuri de armă au fost trase asupra unor poliţişti în apropierea unei sinagogi din Copenhaga.

Atacatorul a fost ucis, iar poliţiştii răniţi, unul în picior şi celălalt la braţ.

Cel puţin o persoană a fost ucisă sâmbătă după-amiaza într-un atac armat asupra centrului cultural Krudttønden din cartierul Osterbro, la Copenhaga, unde se desfăşura o dezbatere despre artă, blasfemie şi libertatea de exprimare.

Potrivit ziarului danez, ţinta probabilă a atacului a fost controversatul caricaturistul suedez Lars Vilks, unul dintre participanţii la eveniment la care era prezent şi ambasadorul Franţei Francois Zimeray.

Citeşte şi Atac în Danemarca: Ţinta, cel care a publicat CARICATURILE cu Mahomed

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Alertă! Un al doilea ATAC armat a avut loc la Copenhaga