Antena Meniu Search
x

Un nou caz Charlie Gard. Părinții unui băiețel de doi ani, care suferă de o boală extrem de rară, se luptă pentru viața acestuia

Un nou caz "Charlie Gard" împarte Marea Britanie în două. Alfie Evans, un băiețel de doi ani care suferă de o boală extrem de rară, se află în mijlocul unei bătălii juridice, la fel ca cea dusă timp de mai mulți ani de părinții lui Charlie Gard.

Un nou caz "Charlie Gard" împarte Marea Britanie în două. Alfie Evans, un băiețel de doi ani care suferă de o boală extrem de rară, se află în mijlocul unei bătălii juridice, la fel ca cea dusă timp de mai mulți ani de părinții lui Charlie Gard.

Povestea lui Charlie Gard

Povestea lui Charlie Gard, bebeluşul britanic în vârstă de 11 luni diagnosticat la doar o lună cu o maladie genetică neurodegenerativă, a înduioșat o lume întreagă.

Pe acelaşi subiect

Băiețelul s-a născut perfect sănătos pe 4 august 2016, însă după o lună părinții lui au observat că acesta se luptă din greu pentru a-și menține ridicat capul și corpul, astfel că l-au dus la medic.

Verdictul a fost unul crunt: sindromul epuizării AND-ului mitocondrial, o boală extrem de rară care împiedica energia să ajungă la celule. El nu vedea, nu auzea, nu scoatea niciun sunet, nu se mişca, nu înghițea şi nici nu plângea. 

Charlie devenea a 16-a persoană din lume diagnosticată cu această boală.

Din acel moment, părinții lui Charlie, Connie Yates și Chris Gard, au început o luptă acerbă pentru salvarea copilului lor.

Însă, la sfârșitul lunii augist 2017, Charlie a murit cu doar o săptămână înainte să împlinească un an.

Cine este Alfie Evans

Aflie Evans a venit pe lume la 9 mai 2016. La fel ca și Charlie Gard, micuțul Alfie s-a născut sănătos. El mânca, dormea și lua în greutate ca orice bebeluș.

După un timp însă, părinții au observat unele probleme: Alfie nu putea să-și privească atent părinții mai mult de 20 de secunde, strângea mânuțele în pumn, mișca haotic brațele, mâinile și picioarele.

În decembrie 2016, Alfie a fost internat din cauza unei răceli la Spitalul de Copii „Alder Hey” din Liverpool.

Însă, starea lui s-a înrăutățit rapid, el intrând în comă, stare în care se află și în prezent.

Ulterior, medicii au susținut că Alfie suferă de o maladie neurologică degenerativă, însă medicii nu au un diagnostic exact.

Unii medici susțin însă că ar putea fi vorba tot despre sindromul epuizării AND-ului mitocondrial, la fel ca în cazul lui Charlie Gard.

Medicii nu i-au dat prea multe șanse de supraviețuire, însă părinții lui au început o luptă cu sistemul judiciar pentru ca Alfie să nu fie deconectat de la aparate, luptă pe care au pierdut-o în final.

În urmă cu cîteva zile, medicii de la spitalul „Alder Hey” l-au deconectat de la aparate, după ce Curtea Supremă a Marii Britanii a decis că este ”în interesul și spre binele” copilului pentru ca acest lucru să se întâmple.

Însă, băiețelul s-a încăpățânat să nu moară, chiar dacă starea lui este în continuare foarte gravă.

Mama acestuia a scris pe Facebook un mesaj emoționant, prin care anunța că medicii au permis ca băiețelul „să primească oxigen și apă”.

În tot acest timp, părinții au fost copleșiți de valul de solidaritate a mii de oameni din întreaga lume. 

Sute de englezi au protestat în fața Spitalului de Copii „Alder Hey” din Liverpool, iar, luni, Alfie a primit inclusiv cetățenia italiană, în încercarea de a fi salvat și transferat la un spital în Peninsulă.

Pentru salvarea acestuia s-a implicat chiar și Papa Francisc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un nou caz Charlie Gard. Părinții unui băiețel de doi ani, care suferă de o boală extrem de rară, se luptă pentru viața acestuia