Antena Meniu Search
x

Video Alin, un salvamar român, erou în Italia după ce a salvat un adolescent de la înec

Un salvamar român este considerat "îngerul păzitor" al unei staţiuni de la Marea Mediterană. Zilele trecute, românul a salvat de la înec un adolescent de 15 ani, într-un alt sector de plajă decât cel pe care-l avea în grijă. Iar acum un an, tot el a resuscitat un copil scos din mare aproape fără viaţă. 

de Redactia Observator

la 18.06.2021, 09:45

Vezi și

Un adolescent a intrat în mare pe o plajă din Ostia, staţiunea maritimă cea mai apropiată de Roma. La scurt timp după ce a intrat în apă i s-a făcut rău. În câteva minute, băiatul s-ar fi înecat. Din fericire pentru el, pe o plajă privată din apropiere era la post Alin Stoian, un salvamar român care a observat imediat incidentul. A alergat mai bine de o sută de metri, l-a scos pe tânăr din apă şi a reuşit să-i salveze viaţa.

"Era la cinci - zece metri de mal. L-am scos din apă şi am făcut tot ce trebuia să facem, reanimare şi toate celelalte, l-am dus la postul de prim ajutor, de unde l-a luat ambulanţa", spune Alin Stoian.

Anul trecut, român a readus la viaţă un băieţel de 12 ani

În vârstă de 39 de ani, Alin Stoian nu este la prima faptă de acest gen. Anul trecut a readus la viaţă un băieţel de 12 ani, care nu mai respira după ce fusese scos din valuri. Românul nu va uita niciodată mulţumirile mamei copilului căruia i-a dăruit o nouă viaţă. Alin are, însă, o nemulţumire: primăria nu angajează salvamari pentru plajele publice decât de la 1 iulie. Aşa că el şi colegii săi trebuie să supravegheze o suprafaţă mult mai mare de plajă, deşi n-ar fi datoria lor. Şi se tem că nu vor putea, mereu, să ajute pe toată lumea. 

"Pentru noi este o problemă gravă. De fiecare dată când se întâmplă ceva, trebuie să intervenim. Şi se întâmplă des, e o nebunie", povesteşte salvamarul român.

Originar din Craiova, tată a doi copii, Alin veghează de zece ani plajele italiene. Iar în timpul liber participă la aşa-numite "curse spartane", competiţii cu obstacole, extrem de dure. Astfel îşi menţine şi condiţia fizică pentru a fi mereu gata să salveze alte vieţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Alin, un salvamar român, erou în Italia după ce a salvat un adolescent de la înec