Antena Meniu Search
x

"Am renunțat la luptă". Robinson Crusoe al Italiei, un bărbat care a locuit singur pe o insulă unică în Europa, forțat de autorități să plece

Mauro Morandi, italianul cunoscut drept "Robinson Crusoe" care locuiește singur, de mai bine de 30 de ani pe o insulă din Marea Mediterană, a anunțat că va ceda presiunilor autorităților și se va muta într-un mic apartament din La Maddalena.

de Redactia Observator

la 26.04.2021, 11:14

Mauro Morandi
Mauro Morandi - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Mauro Morandi a ajuns pe insula Budelli, în 1989, după ce catamaranul său a avut o defecțiune. Soarta a fost de partea lui și a preluat rolul de îngrijitor al insulei cu plaje cu nisip roz. De atunci , bărbatul cunoscut drept un Robinson Crusoe modern a locuit într-o casă care a servit drept adăpost în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, scrie The Guardian

Însă, după numeroase amenințări de evacuare din partea autorităților parcului național La Maddalena, care au în grijă și faimoasele plaje din Budelli, Morandi a cedat presiunii și a anunțat că după trei decenii petrecute aici se va muta într-un mic apartament. 

„Am renunțat la luptă”, a spus Robinson Crusoe al Italiei. „După 32 de ani aici, mă simt foarte trist că trebuie să plec. Mi-au spus că trebuie să renoveze casa și de data aceasta pare să fie pe bune”.

Autoritățile parcului național au susținut că Morandi a făcut modificări în clădire fără autorizațiile necesare.

Morandi, originar din Modena, a anunțat că se mută într-un mic apartament din La Maddalena, cea mai mare insulă din arhipelag. „Voi locui la periferia orașului, așa că voi merge doar acolo pentru cumpărături, iar în restul timpului voi fi singur”, a spus el. „Viața mea nu se va schimba prea mult, voi vedea în continuare marea.”

Ani de zile, Morandi a păzit insula, curățând drumurile și plajele și învățându-i pe turiști despre ecosistemul din jur.

Dar rolul său a fost amenințat atunci când compania privată care deținea insula a dat faliment. Planurile de a vinde terenul,  în 2013, lui Michael Harte, un om de afaceri din Noua Zeelandă care s-a angajat să-l păstreze pe Morandi în calitate de îngrijitor, au fost zădărnicite pe fondul protestelor și al unei intervenții a guvernului italian. În 2016, un judecător din Sardinia a decis ca insula să fie pusă din nou la dispoziția autorităților publice.

Turiștilor le este interzis, încă din 1990, să meargă pe plaja cu nisip roz din Budelli, dar pot vizita insula în timpul zilei cu barca și li se permite să meargă de-a lungul unei cărări din spatele plajei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Am renunțat la luptă". Robinson Crusoe al Italiei, un bărbat care a locuit singur pe o insulă unică în Europa, forțat de autorități să plece