Antena Meniu Search
x

Ambarcaţiune cu 20 de cadavre la bord, inclusiv ale unor copii, descoperită plutind în apropiere de Insulele Turks și Caicos

O barcă a fost găsită plutind în derivă la aproximativ o milă de insula Grand Turk, cu 20 de morți la bord, inclusiv doi copii, au anunțat duminică autoritățile din Insulele Turks și Caicos.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.06.2021, 15:13

Ambarcaţiune cu 20 de cadavre la bord, descoperită plutind în apropiere de Insulele Turks și Caicos
Ambarcaţiune cu 20 de cadavre la bord, descoperită plutind în apropiere de Insulele Turks și Caicos - Profimedia Images

Oficialii au declarat că anchetatorii au exclus un act criminal, dar încă încearcă să stabilească ce s-a întâmplat. Identitățile persoanelor găsite decedate în barcă sunt, de asemenea, în curs de investigare.

Pescarii au văzut barca mică joi dimineață și au alertat filiala marină a Forțelor de Poliție din Insulele Turks și Caicos, care a remorcat nava la mal, scrie AP News.

Anchetatorii nu știu cum au murit cele 20 de persoane

Ofițerul de comunicații al poliției, Takara Bain, a anunțat într-un comunicat de presă că anchetatorii au exclus o mână criminală și investighează alte piste, fără a oferi niciun fel de detalii.

Pe acelaşi subiect

Comisarul de poliție Trevor Botting a declarat că barca pare să fi venit din afara Caraibelor și că autoritățile nu cred că avea ca destinație Insulele Turks și Caicos.

"Anchetatorii mei lucrează pentru a stabili identitatea persoanelor și modul în care au murit", a spus Botting.

Barca nu pare să fi avut ca destinație Insulele Turks și Caicos

Insulele Turks și Caicos sunt adesea un magnet pentru refugiații din Haiti care încearcă să scape de sărăcia de acasă și teritoriul a fost, de asemenea, folosit ca punct de transbordare de către traficanții de oameni.

În iunie 2020, Srikajamukam Chelliah, cetățean canadian născut în Sri Lanka, a pledat vinovat pentru acuzațiile de trafic de persoane în fața unui judecător din Turks și Caicos și a fost condamnat la 14 luni de închisoare. El a fost extrădat în Florida și condamnat pe 24 februarie la 32 de luni de închisoare pentru introducerea ilegală de persoane în SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Ambarcaţiune cu 20 de cadavre la bord, inclusiv ale unor copii, descoperită plutind în apropiere de Insulele Turks și Caicos