Antena Meniu Search
x

American Hustle și Gravity, 10 nominalizări la Oscar. Cine a mai intrat în cursa pentru statuete

"American Hustle" and "Gravity" sunt preferatele criticilor de Oscar. Au primit nu mai puțin de 10 nominalizări fiecare, inclusiv pentru "Cea mai bună imagine" și "Cel mai bun regizor". "12 Years a Slave" le urmează în top, cu 9 nominalizări.

“Captain Phillips”, "Dallas Buyers Club", "Her", "Nebraska", "Philomena" și "The Wolf of Wall Street" sunt favorite, de asemenea, la Oscar, la categoria "Cea mai bună imagine".

Pentru titlul de "Cel mai bun actor într-un rol principal" se vor lupta Christian Bale ("American Hustle"), Leonardo DiCaprio ("The Wolf of Wall Street"), Bruce Dern (“Nebraska”), Chiwetel Ejiofor (“12 Years a Slave”) și Matthew McConaughey (“Dallas Buyers Club”).

Amy Adams ("American Hustle"), Cate Blanchett (“Blue Jasmine”), Sandra Bullock (“Gravity”), Judi Dench (“Philomena”) și Meryl Streep ("August: Osage County") sunt favoritele la câștigarea Oscarului pentru "Cea mai bună actriță într-un rol principal".

Premiul pentru "Cel mai bun regizor" va merge către unul dintre cei 5 granzi ai cinematografiei: Steve McQueen pentru “12 Years a Slave,” Alfonso Cuaron pentru “Gravity,” David O. Russell pentru “American Hustle,” Martin Scorsese pentru “The Wolf of Wall Street” sau Alexander Payne pentru "Nebraska."

Jennifer Lawrence, care a cîștigat anul trecut Oscarul pentru "Cea mai bună actriță" cu “Silver Linings Playbook,” e nominalizată din nou anul acesta, pentru rolul secundar din “American Hustle”. În cursa pentru statuetă se află și Sally Hawkins pentru rolul din "Blue Jasmine," Lupita Nyong'o pentru "12 Years a Slave," Julia Roberts pentru "August: Osage County" și June Squibb pentru rolul din "Nebraska."

Bradley Cooper, nominalizat anul trecut la categoria "Cel mai bun actor", este favorit și în 2014 pentru rolul secundar din “American Hustle”; competitori la aceeași categorie sunt Barkhad Abdi pentru rolul din "Captain Phillips," Michael Fassbender pentru "12 Years a Slave," Jonah Hill pentru "The Wolf of Wall Street" and Jared Leto pentru interpretarea sa din "Dallas Buyers Club."

Gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie, la Hollywood și va fi prezentată de Ellen DeGeneres.

sursa: latimes.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » American Hustle și Gravity, 10 nominalizări la Oscar. Cine a mai intrat în cursa pentru statuete