Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Americanii trimit avioane comerciale pentru a ajuta la evacuările din Afganistan

Avioanele comerciale din SUA vor fi folosite pentru a ajuta la evacuarea persoanelor din Afganistan, a anunțat Pentagonul.

de Redactia Observator

la 22.08.2021 , 18:56

Americanii trimit avioane comerciale pentru a ajuta la evacuările din Afganistan Americanii trimit avioane comerciale pentru a ajuta la evacuările din Afganistan - Profimedia Images

Un purtător de cuvânt al Departamentului american al Apărării a spus că 18 aeronave - de la companii ca United, American Airlines şi Delta - nu vor zbura direct în Kabul. În schimb, ele vor transporta oamenii care au fost deja scoşi din Afganistan şi se află în ţări terţe.

Nu este aşteptat ca această acţiune să aibă impact asupra zborurilor comerciale, a spus purtătorul de cuvânt. Până în prezent, mai mult de zece ţări au fost de acord să fie puncte de tranzit pentru zborurile armatei americane care evacuează cetăţenii SUA şi de alte naţionalităţi din capitala afgană, notează BBC

Zeci de mii de afgani se luptă încă să fugă din țară, după ce talibanii au preluat controlul. 20 de persoane au murit în scenele haotice din ultima săptămână, a declarat un oficial NATO pentru Reuters. În tot acest timp, popularitatea preşedintelui Joe Biden este în scădere, conform ultimelor sondaje. 

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Americanii trimit avioane comerciale pentru a ajuta la evacuările din Afganistan