Antena Meniu Search
x
LIVE

Ana Maria, o tânără româncă însărcinată în 4 luni, a fost ucisă de iubitul italian şi aruncată în şanţ. Decizia Curții de Casație, la aproape 4 ani de la crimă

Curtea de Casație din Italia a anulat pedeapsa de 19 ani și 4 luni, aplicată de Curtea de Apel din Palermo, în octombrie 2022, antreprenorului Antonino Borgia, acuzat că ar fi ucis-o, în urmă cu patru ani, pe Ana Maria Lacramioara Di Piazza, o româncă de doar 30 de ani, care, în momentul crimei, era însărcinată în 4 luni. 

De Veronica Micu la 20.09.2023, 14:58

Anul trecut, în octombrie, Antonino Borgia a scăpat de condamnarea la închisoare pe viață, obținând în apel reducerea pedepsei la 19 ani după gratii. Judecătorii italieni au considerat atunci că toți factorii agravanți, adică premeditarea, motivele și cruzimea, ca fiind inexistenți.

Hotărârea din apel a acceptat argumentele avocatului Salvatore Bonnì, care îl apără pe acuzat, potrivit cărora a fost o omucidere voluntară, dar nu premeditată. 

Zilele trecute, însă, Curtea de Casație a anulat această sentință și a cerut reluarea procesului în apel. O decizie salutată de mama Anei, care este parte civilă, asistată de avocatul Angelo Coppolino, potrivit presei din Peninsulă.

"Ce faci? Vom avea un copil! Te iubesc"

Pe acelaşi subiect

Ana Maria Lăcrămioara Di Piazza, o tânără româncă rezidentă de ani de zile în Giardinello, a fost găsită fără viață în dimineața zilei de sâmbătă, 23 noiembrie 2019, aruncată într-un șanț de pe marginea drumului. Era înjunghiată în burtă, lovită în zona capului şi avea o plagă tăiată la gât. Anchetatorii italieni au demarat cercetările și au refăcut filmul grozăviei. Crima atroce a avut loc vineri, 22 noiembrie 2019, la Partinico, atunci când Ana Maria s-a întâlnit cu iubitul ei, Antonino Borgia, un italian însurat, în vârstă de 51 de ani. 

Ana şi Antonino aveau o relaţie de un an, iar românca rămăsese însărcinată. Erau în mașină când tânăra de 30 de ani i-ar fi spus italianului că vor avea un copil. Atunci, Antonino Borgia a pus mâna pe un cuţit şi a înjunghiat-o. Tânăra a reuşit să fugă, însă bărbatul a urmărit-o. Momentul în care a italianul a prins-o din urmă a fost surprins de o cameră de supraveghere, aceasta înregistrând atât video, cât şi audio, astfel că anchetatorii au putut asculta şi dialogul dintre cei doi. 

"Ce faci? Vom avea un copil! Te iubesc", i-a spus Ana iubitului ei.

După ce a fost prinsă din urmă, fata s-a întors cu iubitul ei în maşină şi au plecat. Borgia i-ar fi spus româncei că o duce la spital, însă pe drum italianul ar fi lovit-o pe Ana cu o bâtă, iar apoi ar fi înjunghiat-o. Ulterior, Antonino Borgia ar fi aruncat cadavrul româncei într-un şanţ de pe marginea drumului dintre localităţile Balestrate şi Partinico. 

Ana Maria a lăsat în urmă un băiețel

După ce a comis oroarea, antreprenorul și-a continuat activitățile obișnuite, a mers la frizer, la bar și chiar la secția de poliție din Partinico, pentru a rezolva un dosar. 

La vremea respectivă, uciderea româncei a șocat întreaga opinie publică din Italia. "Și-a înjunghiat partenera pentru că aștepta un copil. Un singur cuvânt: nenorocit. O singură pedeapsă: închisoare pe viață", a comentat atunci fostul ministru Matteo Salvini. În urma Anei a rămas un băeiețel care, la momentul când mama lui a fost omorâtă, avea doar 11 ani.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Ana Maria, o tânără româncă însărcinată în 4 luni, a fost ucisă de iubitul italian şi aruncată în şanţ. Decizia Curții de Casație, la aproape 4 ani de la crimă