Antena Meniu Search
x

Video Analiştii cred că atacul Iranului a fost unul de imagine. Scenariul prin care "poate exploda Orientul Mijlociu": "Sperăm ca Israelul să nu răspundă rapid"

Toate privirile sunt îndreptate acum spre Israel şi întreaga comunitate internaţională aşteaptă să vadă care va fi răspunsul după atacul de noaptea trecută. 

de Redactia Observator

la 14.04.2024, 14:20

Vezi și

Analiştii de politică externă spun că atacul Iranului a fost unul de imagine şi că evoluţia conflictului depinde de modul în care va reacţiona statul Israel.

Analiștii cred că atacul Iranului a fost unul de imagine

"A fost într-adevăr un atac de mari dimensiuni, dar cred că totuşi a fost unul mai mult demonstrativ. Se ştia că vor fi lansate atacuri, au fost televizate, adică este clar că a fost un atac care trebuia să fie vizibil, însă fără consecinţe foarte grave. Iranul a declarat foarte clar că este un răspuns la ceea ce s-a întâmplat la Damasc şi că ei consideră că sunt practic, chit, că lucrurile sunt încheiate. 

Acum rămâne să vedem poziţia Israelului. Cred că comunitatea internaţională va face totuşi nişte presiuni asupra Israelului să nu escaladeze conflictul. Sperăm că Israelul va avea înţelepciunea să nu răspundă de o manieră rapidă şi foarte dură la ceea ce s-a întâmplat acum. Pentru că altfel conflictul poate escalada şi într-adevăr Orientul Mijlociu poate să explodeze", a declarat Răzvan Pantelimon, analist de politică externă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Analiştii cred că atacul Iranului a fost unul de imagine. Scenariul prin care "poate exploda Orientul Mijlociu": "Sperăm ca Israelul să nu răspundă rapid"