Antena Meniu Search
x

Anchetă pe un aeroport londonez, după ce a fost găsit un colet cu uraniu. De unde provine pachetul și cum a ajuns în UK

Poliţia britanică a deschis o anchetă cu privire la un colet cu uraniu, descoperit pe Aeroportul Heathrow, provenind din Pakistan. Pachetul a fost adus în Anglia cu un avion care a decolat din Oman. Autoritățile din UK au confiscat pachetul respectiv și fac cercetări în acest caz.

de Redactia Observator

la 11.01.2023, 09:17

Anchetă pe un aeroport londonez, unde a fost găsit un colet cu uraniu
Anchetă pe un aeroport londonez, unde a fost găsit un colet cu uraniu - Shutterstock

Poliţia britanică a deschis o anchetă în urma confiscării unui colet care conţinea uraniu, pe Aeroportul Heathrow, la Londra, relatează AFP, citat de News.ro. Coletul a fost descoperit la 29 decembrie, în timpul unui control - de rutină - efectuat de către agenţi ai serviciului de frontieră, precizează poliţia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tabloidul britanic The Sun, care a dezvăluit incidentul, scrie că acest colet provenea din Pakistan şi a sosit în Anglia la bordul unui avion care a decolat din Oman. Uraniul a fost găsit într-o încărcătură de fier vechi, iar anchetatorii încearcă să afle dacă această descoperire a avut loc în urma unei ”manipulări greşite” în Pakistan, scrie BBC.

Ţin să asigur populaţia că cantittatea de material contaminat era extrem de slabă, iar expertiza acesteia a conchis că nu reprezintă niciun pericol pentru populaţie”, a declarat presei britanice comandantul poliţiei Richard Smith.

”Cu toate că ancheta noastră continuă, acest colet nu pare să aibă legătură cu vreo ameninţare directă, potrivit ultimelor noastre investigaţii”, a subliniat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Anchetă pe un aeroport londonez, după ce a fost găsit un colet cu uraniu. De unde provine pachetul și cum a ajuns în UK