Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Anchetă pe un aeroport londonez, după ce a fost găsit un colet cu uraniu. De unde provine pachetul și cum a ajuns în UK

Poliţia britanică a deschis o anchetă cu privire la un colet cu uraniu, descoperit pe Aeroportul Heathrow, provenind din Pakistan. Pachetul a fost adus în Anglia cu un avion care a decolat din Oman. Autoritățile din UK au confiscat pachetul respectiv și fac cercetări în acest caz.

de Redactia Observator

la 11.01.2023 , 09:17

Anchetă pe un aeroport londonez, unde a fost găsit un colet cu uraniu
Anchetă pe un aeroport londonez, unde a fost găsit un colet cu uraniu - Shutterstock

Poliţia britanică a deschis o anchetă în urma confiscării unui colet care conţinea uraniu, pe Aeroportul Heathrow, la Londra, relatează AFP, citat de News.ro. Coletul a fost descoperit la 29 decembrie, în timpul unui control - de rutină - efectuat de către agenţi ai serviciului de frontieră, precizează poliţia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tabloidul britanic The Sun, care a dezvăluit incidentul, scrie că acest colet provenea din Pakistan şi a sosit în Anglia la bordul unui avion care a decolat din Oman. Uraniul a fost găsit într-o încărcătură de fier vechi, iar anchetatorii încearcă să afle dacă această descoperire a avut loc în urma unei ”manipulări greşite” în Pakistan, scrie BBC.

Articolul continuă după reclamă

Ţin să asigur populaţia că cantittatea de material contaminat era extrem de slabă, iar expertiza acesteia a conchis că nu reprezintă niciun pericol pentru populaţie”, a declarat presei britanice comandantul poliţiei Richard Smith.

”Cu toate că ancheta noastră continuă, acest colet nu pare să aibă legătură cu vreo ameninţare directă, potrivit ultimelor noastre investigaţii”, a subliniat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Anchetă pe un aeroport londonez, după ce a fost găsit un colet cu uraniu. De unde provine pachetul și cum a ajuns în UK