Antena Meniu Search
x

Video Anexarea regiunilor din estul Ucrainei, sărbătorită fără Putin. Mii de ruși s-au adunat în Piaţa Roşie din Moscova de "Ziua Reunificării"

Mii de oameni au umplut Piaţa Roşie din Moscova pentru a sărbători un an de la anexarea ilegală a celor patru teritorii ucrainene. Putin nu a fost prezent, dar va susţine astăzi un discurs televizat de Ziua reunificării, cum a numit-o el. Politicienii de la Kremlin au anunţat că operaţiunea militară specială din Ucraina, cum numesc ei invazia, va continua până când toate teritoriile care au aparţinut Rusiei vor fi reunificate cu aceasta. 

de Redactia Observator

la 30.09.2023, 21:43

Vezi și

Mii de persoane s-au adunat vineri în emblematica Piaţă Roşie din Moscova pentru a celebra un an de la anexarea a patru regiuni ucrainene de către Rusia, relatează AFP. Concertul nu este difuzat de nicio televiziune rusă şi nici pe internet şi nu a fost anunţat niciun discurs al preşedintelui Vladimir Putin, conform publicaţiei independente Meduza.io.

"Nu, nu este în planurile preşedintelui" să participe la eveniment, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de EFE.

Nici televiziunea rusă de stat nu a oferit acoperire evenimentului, aşa cum obişnuia să facă în alte ocazii. Concertul este organizat de grupuri apropiate Kremlinului, notează EFE. Numeroase drapele ruseşti au fost distribuite participanţilor.

Pe scena din Piaţa Roşie erau programaţi să evolueze artişti care susţin în mod deschis campania militară din Ucraina, precum Oleg Gazmanov, Polina Gagarina, trupa Liube şi Shaman, artistul care a reprezentat cel mai bine muzica patriotică rusă timp de un an şi jumătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Anexarea regiunilor din estul Ucrainei, sărbătorită fără Putin. Mii de ruși s-au adunat în Piaţa Roşie din Moscova de "Ziua Reunificării"