Antena Meniu Search
x

Angajată FBI, MĂRITATĂ cu un terorist ISIS, pe care ar fi trebuit să îl INVESTIGHEZE! Ce a făcut femeia, la scurt timp după căsătoria cu CRIMINALUL jihadist

O traducătoare a FBI, care se bucura de un nivel de securitate top-secret, s-a căsătorit în urmă cu trei ani cu un terorist al ISIS pe care ar fi trebuit să îl investigheze, potrivit CNN. 

Sursă foto: CNN

O traducătoare a FBI, care se bucura de un nivel de securitate top-secret, s-a căsătorit în urmă cu trei ani cu un terorist al ISIS pe care ar fi trebuit să îl investigheze, potrivit CNN. 

Daniela Green şi-a minţit şefii din cadrul Biroului Federal de Investigaţii american cu privire la locul în care urma să călătorească şi, mai mult de atât, l-a avertizat pe cel aflat sub investigare că s-a deschis o anchetă de amploare pe numele său, se arată în dosarul instanţelor federale. 

Dosarului traducătoarei care a trădat FBI-ul nu a fost niciodată făcut public. Informaţiile arată o încălcare fără precedent a securităţii naţionale la nivelul FBI. De asemenea, povestea Danielei Green ridică serioase semne de întrebare şi asupra felului în care procurorii departamentului de justiţie au gestionat situaţia angajatei Biroului Federal.

Femeia a fost acuzată de o infracţine relativ minoră, încadrare în urma căreia procurorii au cerut judecătorului să îi dea acuzatei o sentinţă redusă în schimbul cooperării.

Pe acelaşi subiect

Detaliile deciziei magistraţilor în privinţa sentinţei finale în cazul Danielei Green rămân secrete, la cererea instanţei.

Jurnaliştii de la CNN scriu că bărbatul cu care angajata FBI s-a căsătorit nu era un terorist obişnuit. Este vorba de Denis Cuspert, un rapper german devenit recrutor în ISIS, a cărui influenţă l-a adus în atenţia autorităţilor de combatere a terorismului pe două continente. 

În Germania, Cuspert se făcuse cunoscut sub numele de scenă, Deso Dogg, iar în Siria era ştiut ca Abu Talha al-Almani.

Îl lăuda pe Osama bin Laden într-o melodie a sa, l-a ameninţat pe fostul preşedinte american Barack Obama că "îi va tăia gâtul" şi a apărut în videoclipuri de propagandă jihadistă, într-unul chiar ţinând în mână capul unui om.

La câteva săptămâni de la căsătoria cu teroristul Cuspert, Daniela Green şi-a dat seama de greşeala făcută şi a fugit înapoi în SUA, unde a ajuns în arestul poliţiei şi a fost de acord să coopereze cu poliţia.

A pledat vinovată în faţa instanţei, sub acuzaţia de mărturie mincinoasă într-un caz care implică terorism internaţional şi condamnată la doi ani într-o închisoare federală. A fost eliberată vara trecută.

Reprezentanții FBI au declarat, într-o declarație pentru CNN, că, în urma cazului Greene, „s-au făcut mai mulți pași într-o varietate de domenii pentru a identifica și reduce vulnerabilitățile de securitate. FBI continuă să consolideze măsurile de protecție în realizarea activității sale vitale”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Angajată FBI, MĂRITATĂ cu un terorist ISIS, pe care ar fi trebuit să îl INVESTIGHEZE! Ce a făcut femeia, la scurt timp după căsătoria cu CRIMINALUL jihadist