Antena Meniu Search
x

Angajaţii ambasadei SUA din Kabul au ars paşapoartele unor afgani când încercau să distrugă "materialele sensibile"

Personalul diplomatic american a distrus pașapoartele unor afgani când încercau să scape de toate materialele "sensibile" de la Ambasada SUA din Kabul, scrie CNN. Motivul este deocamdată neclar.

de Redactia Observator

la 18.08.2021, 09:34

Nu este clar de ce au fost distruse acele pașapoarte, dar este posibil ca diplomații să fi considerat că ar fi fost periculos ca documentele să cadă în mâinile talibanilor, care i-ar putea executa, apoi, pe acei cetățeni. Lipsa unui pașaport creează complicații majore pentru afganii care încearcă să iasă din țară, scrie CNN.

„Programările pentru vize la Ambasadă au fost anulate, iar pașapoartele aflate în posesia reprezentanței diplomatice au fost distruse. În prezent, programul pentru eliberarea vizelor a fost suspendat. Departamentul de Stat îi sfătuiește pe toți cetățenii care așteaptă procesarea vizelor să găsească adăpost și să aștepte instrucțiuni suplimentare. Nu ar trebui să meargă la aeroport până nu sunt chemați”, au transmis oficialii americani. 

Un oficial american a declarat că SUA va trebui să găsească modalități de a verifica identitatea afganilor cărora li s-au ars pașapoartele.

„Va trebui să luăm oameni fără pașapoarte și să-i verificăm în alte moduri, de exemplu cu numerele lor de telefon. În multe cazuri, le cunoaștem informațiile de contact și numerele de telefon și așa va trebui să îi identificăm”, a declarat Malinowski pentru CNN.

SUA nu mai protejează ambasada sa din Kabul, complet evacuată, dar complexul se află într-o zonă puternic fortificată, potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Angajaţii ambasadei SUA din Kabul au ars paşapoartele unor afgani când încercau să distrugă "materialele sensibile"