Antena Meniu Search
x

Angajatul unui spital din Italia este acuzat că a lipsit de la muncă timp de 15 ani. Omul continua să fie plătit

Angajatul unui spital din Italia este acuzat că a lipsit de la muncă timp de 15 ani, deşi era plătit, relatează presa locală.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 22.04.2021, 09:23

Omul continua să fie plătit
Angajatul unui spital din Italia este acuzat că a lipsit de la muncă timp de 15 ani - Profimedia Images
  • Angajatul unui spital din Italia este acuzat că a lipsit de la muncă timp de 15 ani
  • Omul continua să fie plătit, fără ca cineva să observe că lipseşte

Bărbatul ar fi încetat să se prezinte la muncă la spitalul Ciaccio din orașul Catanzaro, din sudul orașului, în 2005. Acum este cercetat pentru fraudă, extorcare și abuz în serviciu, relatează agenția italiană de știri Ansa.

I s-ar fi plătit în total 538.000 de euro (464.000 de lire sterline) pe parcursul anilor pentru care se crede că nu a lucrat. Șase manageri de la spital sunt anchetați în legătură cu presupusul absenteism, conform BBC

Nimeni nu i-ar fi observat lipsa angajatului

Arestările sunt rezultatul unei anchete îndelungate a poliției cu privire la absenteismul și a presupuselor fraude din sectorul public italian. Angajatul era funcționar public și a fost repartizat pe un loc în respectivul spital în anul 2005. 

Poliția l-a acuzat pe bărbat, de asemenea, că l-a amenințat pe managerul său, astfel încât omul să nu depună un raport disciplinar împotriva sa. Managerul respectiv s-a retras ulterior, au adăugat oamenii legii, însă absența continuă a angajatului nu a fost niciodată observată de succesor sau de resursele umane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Angajatul unui spital din Italia este acuzat că a lipsit de la muncă timp de 15 ani. Omul continua să fie plătit