Antena Meniu Search
x

Angela Merkel amenință cu sacțiuni, după mobilizarea masivă a zeci de mii de militari ruși la frontiera cu Ucraina

Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită să aplice noi sancţiuni împotriva Rusiei, dacă se vor amplifica tensiunile militare în estul Ucrainei sau criza imigranţilor de la frontiera dintre Belarus şi Polonia, afirmă cancelarul în funcţie al Germaniei, Angela Merkel, potrivit agenţiei Reuters.

de Redactia Observator

la 26.11.2021, 07:42

militari ruși
Angela Merkel amenință cu sacțiuni, după mobilizarea masivă a zeci de mii de militari ruși la frontiera cu Ucraina - Profimedia Images

În cadrul unei conferinţe de presă organizate la Berlin împreună cu premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, Angela Merkel a declarat că ţările din cadrul Uniunii Europene trebuie să fie unite în contracararea acţiunilor Belarusului de a transforma imigranţii în instrument de presiune politică.

De asemenea, Angela Merkel s-a declarat preocupată de suplimentarea efectivelor militare ruse în apropierea frontierelor Ucrainei. "Orice nouă agresiune asupra suveranităţii Ucrainei va genera un preţ mare", a atras atenţia Angela Merkel, pledând însă pentru dialog cu Rusia.

Angela Merkel l-a sunat joi seară pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Conform Preşedinţiei de la Kiev, Angela Merkel şi Volodimir Zelenski au stabilit că sunt necesare acţiuni coordonate ca reacţie la "ameninţările" generate de Rusia.

Zeci de mii de soldați ruși mobilizați lângă frontiera cu Ucraina

Pe acelaşi subiect

Administraţia de la Kiev a avertizat, joi, Rusia că un eventual atac militar asupra Ucrainei ar genera "pierderi politice, economice şi umane", astfel că ar fi prea costisitor, pe fondul temerilor generate de mobilizarea a zeci de mii de militari ruşi în apropierea frontierei ucrainene. Autorităţile de la Kiev susţin că Rusia a mobilizat 92.000 de militari în apropierea frontierei Ucrainei şi suspectează că armata rusă ar putea lansa un atac în ianuarie sau februarie 2022.

Rusia a negat că ar vrea să atace Ucraina, argumentând că poate mobiliza militari oriunde doreşte pe propriul teritoriu. Rusia a efectuat miercuri exerciţii militare în Marea Neagră, la sud de Ucraina, subliniind că trebuie să intensifice modalităţile de apărare din cauza activităţilor NATO în apropierea frontierelor ruse.

Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au intensificat în ultimele luni exerciţiile militare comune cu Ucraina. Nave militare americane se află în Marea Neagră, iar Ucraina va primi ambarcaţiuni de patrulare produse în SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Angela Merkel amenință cu sacțiuni, după mobilizarea masivă a zeci de mii de militari ruși la frontiera cu Ucraina