Antena Meniu Search
x

Antony Blinken: "Avem o datorie sacră faţă de cei căzuţi: să spunem adevărul despre trecut"

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin caută "să distorsioneze istoria", în contextul evenimentelor de marcare a sfârşitului celui de-al doilea Război Mondial, "pentru a-şi justifica războiul neprovocat şi brutal împotriva Ucrainei", relatează sâmbătă dpa.

de Redactia Observator

la 07.05.2022, 17:46

secretarul de stat al SUA Antony Blinken
Antony Blinken: "Avem o datorie sacră faţă de cei căzuţi: să spunem adevărul despre trecut" - Profimedia Images

"În timp ce războiul face ravagii în Europa, trebuie să ne întărim în hotărârea noastră de a ne opune celor care caută acum să manipuleze memoria istorică pentru a-şi promova propriile lor ambiţii"; a apreciat Blinken, într-o declaraţie pe fondul aniversării a 77 de ani de la victoria împotriva naziştilor.

"În timp ce marcăm sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa, avem o datorie sacră faţă de cei căzuţi: să spunem adevărul despre trecut şi să-i sprijinim pe toţi aceia care în vremurile noastre apără libertatea", a adăugat şeful diplomaţiei americane.

Încheierea celui de-al doilea Război Mondial este marcată în întreaga lume la 8 mai, dar Rusia sărbătoreşte victoria sovieticilor asupra regimului nazist la 9 mai

Moscova plănuieşte o paradă militară la care este de aşteptat ca Putin să vorbească despre războiul din Ucraina, notează dpa. 

Pe acelaşi subiect

Război Rusia - Ucraina, ziua 73 LIVE TEXT. Ucraina susține că a distrus o altă navă rusească. Atac cu rachete în Odessa

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, îndeamnă cetățenii să rămână în case de duminică până luni, în preajma Zilei anuale a Victoriei Rusiei, după ce oficialii occidentali au avertizat că atunci președintele Vladimir Putin ar putea declara oficial război Ucrainei, transmite CNN.

Între timp, armata rusă şi-a intensificat atacurile în Donbas, înaintea zilei de 9 mai, pe care ar intenţiona să o sărbătorească printr-o victorie. La rândul lor, ucrainenii au trecut la contraofensivă în regiunea Harkov. Lupte intense continuă şi la combinatul Azovstal din Mariupol, unde 50 de civili au fost evacuaţi sub o ploaie de gloanţe pornită de soldaţii ruşi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Antony Blinken: "Avem o datorie sacră faţă de cei căzuţi: să spunem adevărul despre trecut"