Antena Meniu Search
x

Video Apel disperat făcut de familia lui Ionuţ, românul dispărut după tragedia din Grecia. Autorităţile au trimis familiilor sicriele închise cu rămăşiţele victimelor

Momente dramatice pentru familia tânărului român, de negăsit după cea mai mare tragedie feroviară din Grecia. Rudele lui Ionuţ Culea fac apel public la supravieţuitorii din trenul care a luat foc şi a deraiat după ciocnirea cu un marfar. Nu mai suportă durerea şi incertitudinea - vor să afle ce s-a întâmplat cu bărbatul. Drame asemănătoare trăiesc şi zeci de rude ale altor pasageri. Între timp, autorităţile au început să trimită familiilor primele sicrie cu rămăşiţele victimelor. Sicrie închise, ale unor oameni care doar după ADN au putut fi indentificaţi. 

de Redactia Observator

la 03.03.2023, 19:40

Vezi și

Ionuţ Culea era în vagonul restaurant care a luat foc şi din care puţini pasageri au scăpat cu viaţă. Stabilit de patru ani în Grecia, tânărul de 34 de ani lucra la Salonic. Se întorcea de la Atena, unde dăduse exemen pentru permisul de conducere. Mătuşa lui, care l-a crescut de când avea două săptămâni, încearcă prin toate mijloacele să afle dacă tânărul este viu sau mort, la morgă sau la spital.

A murit în drum spre casă

Mătușă: Nu vă pot spune durerea pe care o simt acum. Că pierzi un părinte, că pierzi, nu ştiu, nu e aceeaşi durere pe care o simt acum.

Colegii lui Ionuţ au predat poliţiştilor greci periuţa de dinţi şi alte obiecte personale ale lui, de pe care să ia probe de ADN pentru a le compara cu eşantioane luate de la victime. De altfel, ultimul om care a vorbit cu tânărul a fost un prieten cu care împărţea aceeaşi locuinţă.

Pe acelaşi subiect

Mătușă: La ora 11 seara, ultimul cu care a vorbit este un coleg de muncă, căruia I-ar fi spus să-i facă şi lui bagajul. A doua zi, dimineaţa, trebuia să plece la lucru şi i-ar fi spus să îi facă bagajul. Şi în cazul în care nu se trezeşte, să îl trezească. Băiatul, dimineaţă, s-a trezit, s-a dus în dormitor la el şi. ia-l pe Ionuţ de unde nu-i.

Prietenul lui Ionuţ a dus fotografiile acestuia reporterilor greci şi i-a rugat să îl ajute să afle ceva despre soarta românului. În stare de şoc după dispariţia tânărului, grecul abia şi-a găsit cuvintele.

Reporter: Ştiţi doar că era în tren.

Prieten al românului dispărut: Da, el a fost în tren. Ele nu ştiu nimic.

Românul nu este singurul pasager din trenul morţii despre care nu se ştie nimic după accidentul feroviar în care au pierit 57 de pasageri. Familiile celor daţi dispăruţi s-au adunat în faţa spitalului din Larissa în speranţa că vor afla veşti despre cei dragi.

Mirella Ruci, rudă a unui dispărut: Nu este pe lista celor răniţi, nu este pe lista celor dispăruţi. Până acum, nu avem nicio informaţie despre unde ar putea fi. Era într-un vagon din care au fost salvaţi mulţi tineri.

Lipsa de informaţii şi disperarea a scos din nou grecii pe străzi pentru a doua zi la rând. Studenţii au protestat în multe oraşe din Grecia. În centrul Atenei, au scris "criminali" cu vopsea roşie pe asfalt, un mesaj pentru guvernanţi.

Apostolos Kavvadas, lider de sindicat in transporturi: Imaginaţi-vă că nu există semafoare. Nu ştiu dacă aveţi aceeaşi problemă în România, nu cred. Asta a fost o greşeală fatală a şefului de gară pentru că nu a întors o cheie care era responsabilă de direcţia trenurilor. Asta a fost problema. Era nou la acest loc de muncă, chiar dacă are 60 de ani. Principala problemă în acest caz este că suntem în 2023 şi nu a existat un sistem simplu, automat, de a îndrepta eroarea umană.

Aseară, protestatarii au mers în marş prin Atena, de la sediul comapaniei feroviare până în faţa parlamentului şi au scandat că nu vor uita această crimă. Mitingurile au continuat şi la Salonic şi Larissa, oraş aflat aproape de zona în care un tren de persoane care mergea cu 160 de kilometri pe oră s-a ciocnit frontal cu un marfar plin de fier vechi, care avea 110 kilometri pe oră. Un şef de gară, arestat imediat după tragedie, şi-a recunoscut vina.

Între timp, o fotografie făcută cu puţin timp înainte de accident a apărut pe Facebook. Tânărul care a surprins ultimele minute de viaţă ale unor pasageri a coborât la ultima staţie în care a oprit inter-city-ul înainte să se zdrobească de marfar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Apel disperat făcut de familia lui Ionuţ, românul dispărut după tragedia din Grecia. Autorităţile au trimis familiilor sicriele închise cu rămăşiţele victimelor