Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aproape 100 de ostatici, între care și bebeluși, au fost eliberați din captivitate după 2 luni. Operațiunea, posibilă datorită infractorilor care și-au "trădat" tabăra

Peste 90 de ostatici, printre care copii și femei însărcinate, au fost salvate în urma unei operațiuni de salvare de amploare în nord-vestul Nigeriei, a anunțat poliția locală. Victimele fuseseră răpite în urmă cu cel puțin două luni.

de Redactia Observator

la 05.01.2022 , 16:26

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Comandantul Ayuba Elkana a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că 97 de persoane răpite au fost salvate în urma unei operațiuni militare de amploare în mai multe regiuni din nord-vestul Nigeriei, scrie CNN.

Printre victime se aflau șapte femei însărcinate, peste 1 bebeluși între două și șapte luni, și 16 copii cu vârsta de până la 7 ani. Șeful poliției regionale a adăugat că victimele răpite se aflau în captivitate de luni de zile. 

„A fost o colaborare între guvern, agențiile de securitate și mai mulți răufăcători care au schimbat tabăra și au decis să lucreze alături de autorități pentru eliberarea victimelor”, a declarat un oficial din cadrul poliției.  

Articolul continuă după reclamă

Doi lideri ai unor grupări criminale au fost țintele raidurilor oamenilor legii. Bello Turji și Ado Aleru ar fi orchestrat răpirile celor aproape 100 de persoane, în regiune. Din cauza operațiunilor de amploare, răpitorii au fost nevoiți să-și abandoneze victimele, acestea fiind descoperite de către ofițeri, ascunzându-se în tufișuri. După ce vor fi supuse examinărilor medicale, victimele organizației criminale vor fi reunite cu familiile lor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Aproape 100 de ostatici, între care și bebeluși, au fost eliberați din captivitate după 2 luni. Operațiunea, posibilă datorită infractorilor care și-au "trădat" tabăra