Antena Meniu Search
x

Arma folosită în premieră de armata israeliană contra Hamas. Ce este "Steel Sting" sau "Iron Sting" 

Război Israel - Hamas. Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au anunţat că au folosit în premieră sistemul "Steel Sting" sau "Iron Sting" pentru a distruge un lansator de rachete inamic chiar în timp ce era folosit de militanţii Hamas din Fâşia Gaza. 

de Redactia Observator

la 23.10.2023, 16:36

Vezi și

Armata israeliană a difuzat şi imagini cu sistemul PGM "Steel Sting" sau "Iron Sting" în timp ce distruge un lansator de rachete al militanţilor Hamas din Fâşia Gaza.  Forțele Aeriene Israeliene susţin că este o muniţie "inovatoare și precisă" cu ajutorul căreia au eliminat un lansator de rachete chiar în timp ce lansa proiectile spre Israel.

Ce este "Steel Sting" sau "Iron Sting"

"Steel Sting" sau "Iron Sting" este un tip de muniţie de precizie, ghidată cu laser și GPS, care reduce la minim riscul de daune colaterale. "Este o bombă de mortar cu dublă ghidare care permite lovirea precisă a țintelor din zone urbane, măreşte eficienţa loviturii și reduce riscul de a lovi persoane neimplicate" se arată într-o declarație a IDF.

Potrivit armatei israeliene peste 10 astfel de bombe letale au fost lansate în premieră în teritoriul din jurul Gazei și în sectorul de nord. Armata a folosit bomba pentru a ataca o poziție Hamas de unde au fost lans către Israel.  IDF a publicat online şi o filmare despre care susţine că arată folosirea bombei. 

"Am folosit-o pentru prima dată de la începutul războiului. Ne permite să neutralizăm amenințările cu o precizie mai mare decât alte tipuri de bombe. Nu tragem și sperăm să lovim, știm că am eliminat amenințarea", a comentat un comandant al armatei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Arma folosită în premieră de armata israeliană contra Hamas. Ce este "Steel Sting" sau "Iron Sting"